Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boxerský bouřlivák Fury se chystá k návratu do ringu

Velký návrat se blíží. Boxer Tyson Fury, který před dvěma lety v boji o titul světového šampiona bez rozdílu vah zdolal jedenáct let neporaženého Ukrajince Vladimira Klička, pravděpodobně v dohledné době získá zpět boxerskou licenci. Musí ale předložit vedení britského boxu aktuální lékařskou zprávu.

Tyson Fury
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

Fury měl problémy s drogami i anabolickými steroidy. Přiznal, že bere kokain, aby zahnal depresivní stavy. Skončilo to pro něj dvouletým zákazem boxovat. Sám pak prohlásil, že ukončil kariéru. Ještě v říjnu prohlásil, že nebude v Británii žádat o návrat licence a spekulovalo se, že to hodlá udělat v zámoří.  

Nyní je ale opět všechno jinak. "Po rozhovoru s Tysonem Furym jsme se dohodli, že zrušíme pozastavení jeho licence pod podmínkou, že dopadnou dobře jeho lékařská vyšetření," zní vyjádření britské profesionální boxerské asociace. 

Fury se rozešel se svým strýcem Peterem Furym, který ho trénoval, nyní jej vede Ben Davison. V ringu se chce obrovitý boxer objevit už v dubnu.  

Nyní se nabídl jako sparringpartner šampionovi asociace WBO Josephu Parkerovi z Nového Zélandu, který se 31. března utká o sjednocující titul s obhájcem dalších mistrovských pásů Anthonym Joshuou. "Nenajdete lepší sparring než já. Dej mi vědět kamaráde," vzkázal mu Fury přes média.

Zdroj
bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články