Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Navara se s prvním dnem bleskového šachu nevyrovnal a propadl se na poslední místo

St. Louis – Čtvrtý den turnaje série Grand Chess Tour dopadl pro Davida Navaru poměrně neslavně. Český šachový velmistr se po prvním dni bleskového šachu propadl na poslední místo, když z devíti partií zvítězil jen jednou. Vedení drží před závěrečnou sérií Armén Levon Aronjan.

Je nám líto, video expirovalo.
Německou rallye vede po první etapě Tänak, Kopecký je desátý

Navara se po třech sériích v rapid šachu, v němž má každý ze soupeřů na své tahy 25 minut, dělil o osmou příčku s bývalými mistry světa Rusem Garrim Kasparovem a Indem Višvanáthanem Ánandem.

Ve čtvrtek ale v první sérii v bleskovém šachu s pětiminutovým limitem dokázal porazit jen Vietnamce Le Quang Liema, vedle toho zaznamenal tři remízy a pět porážek. Na Ánanda s Kasparovem, který se na turnaje vrátil po dvanáctileté přestávce, ztrácí Navara jeden bod.

Vedoucí Levon Aronjan má před druhým Američanem Hikarim Nakamurou náskok dvou bodů. Nejlépe si první den bleskového šachu vedl úřadující mistr světa v této variantě královské hry Rus Sergej Karjakin, jenž se díky osmi bodům posunul v průběžném pořadí na třetí místo. Dnes v noci je v St. Louis na programu posledních devět partií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články