Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nečekaný golfový rozchod na obzoru, McIlroy mění po devíti letech caddyho

Londýn – Nečekaný rozchod úspěšné dvojice se blíží. Rory McIlroy, bývalá světová golfová jednička a nyní čtvrtý hráč světového žebříčku, propustí svého caddyho J. P. Fitzgeralda. Golfista ze Severního Irska přitom se svým krajanem objížděl turnaje devět let a s jeho podporou dosáhl na tituly ze čtyř turnajů nejvyšší kategorie major.

Rory McIlory
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Allen Eyestone

Inu, nic netrvá věčně. McIlroy tento týden přijede na turnaj v Bridgestone s novým caddym. Britský web Independent.co.uk převzal tuhle informaci z nejmenovaného zdroje, zatímco agentura Reuters marně čekala na odpověď z McIlroyova týmu.

McIlroy, který poslední major titul získal před třemi lety, má rozchod s Fitzgeraldem potvrdit po příjezdu do Firestone Country Clubu v Akronu v Ohiu. Tedy necelý týden poté, co svému letitému kolegovi veřejně vyčetl špatný start do British Open (první kolo zahrál za 71), kde mu pak na třetí místo scházel jediný bod.

"Dostal mě z dvoustého místa na světě k major titulu,“ řekl McIlroy o Fitzgeraldovi v roce 2011. A chválil ho i začátkem měsíce před British Open. Nyní to ale vypadá, že muž, jenž si spoluprací se severoirským šampionem jen za posledních dvanáct měsíců vydělal podle odhadu časopisu Forbes 1,65 milionu dolarů (přes 37 milionů korun), ztratil důvěru.

Že změna je život, si řekl tenhle měsíc také další slavný golfista Phil Mickelson a ukončil spolupráci se svým caddym Jimem Bonesem Mackayem, s nímž za pětadvacet let vyhrál pět major turnajů.

Zdroj
independent.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články