Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští orientační běžci se na klasické dlouhé trati na MS do desítky nevešli

Tartu (Estonsko) – O klasické dlouhé trati se v orientačním běhu mluví jako o královské disciplíně. Českým reprezentantům ale na mistrovství světa v Estonsku větší radost nepřinesla. Žádný z nich se nedostal do nejlepší desítky. Nejblíže byl Jan Šedivý, který mezi muži skončil dvanáctý.

Klasická dlouhá trať bývá už sama o sobě pořádně náročná. Estonští pořadatelé jí ovšem ještě trochu přidali. Závodnici se museli v zalesněném terénu vypořádat kromě spousty stromů také s bažinami a močály.

"Les byl ještě zarostlejší, než jsem si vůbec představovala, a bažiny ještě hlubší, než jsem si myslela. Byla to opravdová výzva," popisovala Vendula Horčičková, která mezi ženami doběhla na čtyřiadvacátém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští orientační běžci na klasické dlouhé trati na MS na větší úspěch nedosáhli

Nejlepším Čechem v Tartu byl Jan Šedivý, který sedmnáct kilometrů dlouhou trať s 25 kontrolními stanovišti a převýšením 345 metrů, proběhl jako dvanáctý za necelé 2 hodiny a na zlato ztratil více než 11 minut.

"Dvě třetiny trati jsem sotva běžel. Bylo to spíše takové kolébaní v hluboké vodě a bahnu. Bylo to drsné," okomentoval v cíli.

Nejlepší Češkou byla osmnáctá Andrea Indráková, jež na první místo ztrácela více než 14 minut.

Mistrovství světa v orientačním běhu v Tartu (Estonsko) - klasická trať:

Muži: 1. Lundanes (Nor.) 1:45:25, 2. Novikov (Rus.) -1:50, 3. Lind (Švéd.) -2:13, ...12. Šedivý -11:08, 22. Nykodým -16:38, 34. Minář (všichni ČR) -25:14.

Ženy: 1. Alexanderssonová (Švéd.) 1:19:10, 2. Almová (Dán.) -1:32, 3. Gemperleová (Rus.) -5:36, ...18. Indráková -14:36, 24. Horčičková (obě ČR) -16:26.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články