Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Český veslař roku se nemění, anketu posedmé vyhrál Synek

Praha - Počtvrté za sebou a posedmé celkově je českým veslařem roku Ondřej Synek. Vítězství v anketě si vysloužil především bronzem z olympijských her. Cenu pro nejlepšího trenéra převzal také počtvrté v řadě Milan Doleček starší, pod jehož vedením se Synek v pražské Dukle připravuje.

České sportovní úspěchy v roce 2016
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vyhlášení ankety o nejlepší českou veslařskou posádku roku 2016 se uskutečnilo v Centru pohybové medicíny v Praze. Původně se mělo konat na začátku prosince, po tragickém úmrtí skifaře Michala Plocka však bylo odloženo.

O vítězi hlavní kategorie nebylo pochyb. "Minulá sezona byla nejvíce komplikovaná, jakou jsem zažil. Měl jsem problémy se zády, které mě dost limitovaly, a nevěděl jsem, jestli ji vůbec dokončím, nebo ne. Nakonec se to povedlo, za což jsem byl rád," řekl Synek.

Sedmým triumfem se opět přiblížil k rekordmanovi ankety Václavu Chalupovi, jenž ji ovládl jedenáctkrát. A vzhledem k tomu, že Synek ohlásil záměr veslovat až do Her v Tokiu 2020, má šanci se svým předchůdcem srovnat krok. "Podobné věci ale já nepočítám a ani nevím. Aby se mi to podařilo, musel bych ještě dlouho veslovat. Uvidíme. O tom, kdo bude mít více úspěchů v anketě, ale náš sport není," pousmál se Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Veslařem roku je posedmé Synek

Veslař pražské Dukly se již připravuje na letošní sezonu, ve které jej čeká v květnu i start na mistrovství Evropy v Račicích. "Z pohledu přípravy se ale nic nemění. Evropa je vždy na konci května, jen na to asi bude díky tomu, že je doma, koukat více českých lidí. Tedy doufám," pousmál se čtyřiatřicetiletý skifař, jenž kontinentální šampionát již čtyřikrát vyhrál. 

Druhé místo v anketě obsadili Lukáš Helešic a Jakub Podrazil, závodící na dvojce bez kormidelníka, třetí skončila Miroslava Topinková Knapková. Nejlepšími juniory byli vyhlášeni Jan Zavadil, Eduard Bezděk, Jan Cincibuch a Jan Fleissner, kteří se stali mistry Evropy i světa na párové čtyřce. Bezděk a Cincibuch tak navázali na své vítězství z roku 2015, kdy závodili na dvojskifu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články