Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brněnský Tart ovládl MČR ve společných skladbách v kategorii seniorek

Praha - Mistrovství České republiky ve společných skladbách se v kategorii seniorek letos zúčastnila jen tři družstva. Nejúspěšnějšími se staly moderní gymnastky z brněnského Tartu v čele s českou jedničkou Annou Šebkovou, které si výrazný náskok zajistily už po úvodní čisté sestavě s pěti obručemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Brněnský Tart ovládl MČR ve společných skladbách

I když společné skladby v moderní gymnastice patří do programu olympijských her, mistrovství republiky se v seniorské kategorii rok od roku účastní méně týmů. Nové sestavy podle pravidel pro nadcházející olympijský cyklus předvedly na letošním šampionátu dokonce jen tři české oddíly.

"Asi je to tím, že všechny už tak nějak ukončily gymnastickou kariéru a vydrží jen ty nejlepší," vysvětlovala s úsměvem na rtech Anna Šebková.

Úvodní sestavu s pěti obručemi jasně ovládl brněnský Tart, který obdržel nejvyšší známku za techniku i provedení i za vystoupení se třemi míči a dvěma švihadly. Po roční pauze tak získal titul mistryň České republiky před dalším brněnským oddílem SKP a domácím Chodovem.

"Děvčata opravdu poctivě trénovala a zadruhé máme trochu štěstí v tom, že máme účastnice mistrovství světa a Evropy, takže ony už vědí, o co jde, a přizpůsobí se tréninku," zhodnotila důvody úspěchu trenérka SK Tart MS Zdeňka Schinzelová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články