Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Šéf australské Oriky: Kreuziger na 100 procent pojede Tour de France

Praha – Pro Romana Kreuzigera brzy začne nová etapa jeho kariéry. Český závodník se stěhuje do australské stáje Orica-BikeExchange, kde bude především pomáhat mladším závodníkům. Šéf stáje Matt White během návštěvy v Praze uvedl, že s Kreuzigerem počítá pro Tour de France, Tirreno-Adriatico i ardenské klasiky.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Orica-BikeExchange je v pelotonu stále relativně nový tým, který vznikl na sklonku roku 2011. Australská stáj, známá mj. i svými žertovnými videoklipy, během následujících pěti let ovšem posbírala cenné úspěchy – k získaným trofejím patří vítězství na Monumentech i loňská pódia z Giro d'Italia i Vuelty. K největším hvězdám týmu patří dvojčata Adam a Simon Yatesovi nebo Esteban Cháves.

Kreuziger se po třech letech strávených ve stáji Tinkoff pokusí zabydlet v novém prostředí. V Orice s ním zdá se počítají. "Mohu říci, že Roman bude na sto procent v našem týmu pro Tour," uvedl šéf týmu White během návštěvy v Praze s tím, že by měl pomáhat jedné z mladých hvězd a sám být záložním lídrem. Naopak na italském Giru by startovat neměl. "Ne v nadcházející sezoně," upřesnil.

Roman Kreuziger: "Orica za posledních pět let hodně vyrostla. Ani oni sami nečekali, že by nejen Cháves, ale také Yatesové mohli už tak brzy bojovat o pódium na závodech Grand Tour. Chtěli mě do týmu proto, abych těm klukům pomohl, ale zároveň vědí, že i já mám nějaký potenciál a že mám pořád chuť vyhrávat."

Je nám líto, video expirovalo.
Kreuziger bude v týmu pro Tour de France

Kromě Tour de France by se měl Kreuziger objevit v první polovině března na Tirrenu-Adriaticu a o měsíc později i na ardenských klasikách. "V Ardenách budeme mít mnoho karet, se kterými můžeme hrát," řekl White. Ve hře je i možný start na zářijové Vueltě.

Prozatím ale Kreuziger nabírá síly a na kolo alespoň prozatím nevyráží. "Předevčírem jsem začal s posilovnou a se všeobecnou přípravou, ale do 15. listopadu ještě kolo nechci ani vidět. Nejprve si potřebujete odpočinout a pak se teprve začnete těšit na další závody," uzavřel Kreuziger.

Zdroj
ČT sport, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články