Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tradičního Ironmana se letos zúčastní i motocyklista Svoboda

Praha – V Pacifiku se o víkendu opět rozhoří triatlonová výheň Ironman. V elitní stovce profesionálů sice letos český zástupce chybí, v závodě amatérů ale bude Česko reprezentovat hned deset závodníků, a to včetně bývalého motocyklového jezdce Marka Svobody.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Ironmana se chystá také závodník Svoboda

Účastník mistrovství světa superbiků a mistr republiky ve třídě Superstock pověstný vynikající kondicí se po skončení motocyklové kariéry vrhnul se stejnou vervou na triatlon. "Motocykloví závodníci se chystají na svou sezonu disciplínami triatlonu. Plavou, jezdí na kole, běhají. Takže bylo blízko k tomu stát se triatlonistou," ozřejmil Svoboda.
 
Po několika letech triatlonového otrkávání Svoboda přešel z kratších tratí na delší a hned při premiéře na ironmanské soutěži dobyl vysněnou metu. V rakouském Klagenfurtu si zajistil právo startu na legendární železné Havaji.
 
Největším favoritem 40. ročníku Ironman Hawaii je Němec Jan Frodeno. Od olympijského vítěze z Pekingu a obhájce titulu se očekává útok na pět let starý traťový rekord. Dosavadní světové maximum Frodeno vylepšil letos v Rothu o šest minut.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články