Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Na Sporťáčku si děti mohou vyzkoušet desítky disciplín i potkat své vzory

Praha – Sporťáček je největší náborový sportovní festival pro mládež v České republice. Dětem se na jednom místě představují jednotlivé sporty tak, aby se mohli nejen podívat, ale také si je vyzkoušet na vlastní kůži. Akci podporují i samotní známí sportovci jako vodní slalomář Jiří Prskavec nebo kajakář Josef Dostál.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec: Díky Sporťáčkovi si dítě může vybrat ideální sport

Na jednom místě si děti s rodiči mohou vyzkoušet desítky sportů, ke kterým je jinak někdy těžké se dostat, a tak se mohou lépe rozhodnout, který je pro dané dítě ideálním. "Výběr sportu je pro děti klíčový, a když si vyberou ten správný, tak se jim v něm potom samozřejmě bude i víc dařit a bude je to víc bavit," vysvětlil Prskavec hodnotu této akce. "Já když byl malý, tak ještě takové akce neexistovaly a vystřídal jsem asi pět sportů, které jsem dělal zhruba rok, než jsem zjistil, že mě třeba nebaví," dodal Dostál.

"Sporťáček je unikátní možnost, kde si můžete vyzkoušet přes 90 sportovních disciplín na jednom místě. Kromě exhibic, slavných sportovců a autogramiád jsou na místě i fyziterapeutové, doktoři, psychologové a jednotlivé sportovní kluby. Jde tedy o ucelený přehled, který poradí, jak zodpovědně vybrat sport pro své dítě," sdělil ředitel festivalu Jakub Makalouš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články