Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vítězem Velké národní steeplechase se těsně stal Myška s Anakingem

Praha – Vítězem tradiční Velké národní steeplechase se na závodišti ve Velké Chuchli stal šestiletý hnědák Anaking, kterého vedl žokej Jaroslav Myška. O svém vítězství přitom rozhodl až na závěrečných metrech v cílové rovince. Myška tak obdržel prestižní Pohár Josefa Váni.

Anaking triumfoval před obhájcem prvenství Fafintadenientem. Ten měl sice s Josefem Váňou mladším v sedle blízko k dalšímu vítězství v jediné pražské klasické steeplechase, Anaking s Jaroslavem Myškou měl ale při svém prvním startu v Česku lepší finiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Grace of Gracie nepřežil vítězný finiš St. Legeru

Další z dostihů St. Leger skončil tragicky. Těsně za cílem utrpěl fatální zranění vítězný kůň Grace of Gracie. Tříletý hřebec sice po tuhém boji v závěrečném dostihu Trojkoruny porazil favorizovaného Gontchara, vítěze Českého derby, při doběhu si ale poranil pravou přední nohu a musel být utracen.

Při jeho klopýtnutí těsně za cílovým mezníkem skončil na zemi i žokej Jiří Palík, který dlouho ležel před hlavní tribunou. "Byl to nešťastný kůň, tento doběh to jen potvrdil," řekl Palík. "Já jsem v pohodě, mně nic není. Měl jsem dneska dobrý dostih, ale bohužel přišlo toto neštěstí," řekl žokej. 

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:

St. Leger, rovinový dostih (2800 m, tříletí koně, dotace 550 000 korun) - závěrečný závod Trojkoruny: 1. Grace of Gracie (ž. Palík, tr. Horáková, stáj BORS Břeclav), 2. Gontchar, 3. Golden Devil. Výrok: tuhý boj 1 - 1 1/4 - 2 1/4. Čas: 2:56,55.

Velká národní Josefa Váni Agrofert, steeplechase (4500 m, čtyřletí a starší koně, dotace 1 000 000 Kč): 1. Anaking (ž. Myška, tr. Myšková, stáj Dr. Charvát), 2. Fafintadenient, 3. Oldfieldroad. Výrok: jistě 1/2 - 8 - 1. Čas: 5:28,33.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články