Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Opatrný má stále naději na olympiádu, rozhodne mítink v Dauhá

Praha - Česká republika má naději na účast v jezdectví na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Blízko startu v Brazílii je v parkuru Aleš Opatrný s koněm Acovaro. Tento týden končí kvalifikační období a Opatrný bojuje o výhru v žebříčku divize C, která zajišťuje postup do Ria, s Ömerem Karaevlim. Turek je aktuálně těsně před českým jezdcem, rozhodne se tento týden v Dauhá.

Aleš Opatrný
zdroj: ČTK

Vývoj pořadí je v posledních týdnech vyrovnaný. Český jezdec šel 22. února po čtvrtém místu v Al Ainu na první místo žebříčku, ale minulý týden zajel lépe Turek s koněm Dadjak ter Puttenen a Opatrného přeskočil. Podle neoficiálních orientačních propočtů Opatrný ztrácí asi 17,25 bodu.

Podle České jezdecké federace se proto Opatrný rozhodl startovat i v Dauhá a pojede jeden až dva závody. Nejdůležitější bude sobotní soutěž kategorie Grand Prix, ve které vítěz získá 150 bodů a ty jsou rozdělovány až do 16. místa. Jezdecký olympijský žebříček pro Rio se uzavře v neděli 6. března.

Posledním českým zástupcem pod pěti kruhy v jezdectví byl Jaroslav Hatla ve všestrannosti v Pekingu před osmi lety. Hatla bojoval i o Rio, ale neuspěl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články