Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Handy cyklo maraton aneb Jedeme v tom všichni!

Nezáleží, zda jste zdravý nebo handicapovaný, zda jste muž nebo žena, profík nebo hobík, zda jste manažer, doktor, masér, policajt nebo horolezec. Jedeme v tom všichni! Taková je hlavní myšlenka Handy Cyklo Maratonu, který se v loňském roce konal už potřetí a jeho účastníci museli celkovou trasu o délce 2222 kilometrů zvládnout do 111 hodin. Na letošní srpen se chystá už čtvrté pokračování tohoto výjimečného závodu.

Handy Cyklo Maraton
zdroj: ČT sport

Autorem projektu je vozíčkář a aktivní sportovec Heřman Volf, předseda neziskové organizace Cesta za snem. Heřman má za sebou řadu dálkových jízd po Evropě na kole s ručním ovládáním a názorně tak dokazuje, že i na vozíku si lze plnit sny a žít aktivně.

Jedeme v tom všichni! je i název čtyřicetiminutového dokumentu České televize z průběhu třetího ročníku Handy Cyklo Maratonu. Premiérově bude dokument odvysílán na programu ČT sport v neděli 21. února od 13:10.

"Koncept závodu spočívá v tom, že chceme, aby se na kolo posadil každý, kdo má chuť, nejen profesionální sportovci. Cílem našeho projektu je zbořit bariéry mezi handicapovanými a zdravými. Každý tým v Handy Cyklo Maratonu je zároveň patronem konkrétního člověka těsně po úrazu, jemuž chceme tímto způsobem dodat chuť do života, že se dá fungovat i po tom úraze, že život nekončí, ale začíná jeho nová etapa," vysvětlil Heřman Volf.

Od konce února bude možné se přihlásit už na čtvrtý ročník závodu, který, jak prozradil Volf, povede tentokráte všemi kraji České republiky.

Sdružení Cesta za snem nicméně chystá pro letošek i další zajímavé sportovní akce. "Ta nejbližší, na níž bych rád diváky pozval, je zimní Kvadriatlon smíšených dvojic v Bedřichově v Jizerských horách. Uskuteční se 12. března," dodal Volf.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Heřman Volf
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články