Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Thaiboxer Movsisyan se připravuje na boj o pás FFC, na Pejta si věří

Brno – Jedno vítězství dělí českého thaiboxera Tigrana Movsisyana od životního úspěchu v podobě zisku titulu světového šampiona FFC. V boji o pás jedné z předních světových organizací ho čeká současný držitel Slovinec Samo Pejte, s nímž se na konci listopadu utká na galavečeru v chorvatské Rijece.

Je nám líto, video expirovalo.
Thaiboxera Movsisyana čeká rozhodující boj o pás FFC

Movsisyan, jenž boxuje za klub Muai Thai Brno a má na kontě již tři titulu mistra světa, dostal právo vyzvat slovinského šampiona díky třem vítězstvím v řadě v kategorii FFC. To poslední vybojoval proti Chorvatovi Teo Mikeličovi, jehož poslal zemi několika tvrdými údery a vyhrál stylem KO.

Proti Pejtemu ho však čeká o poznání těžší úkol, jelikož Slovinec již pás dvakrát dokázal obhájit. "Má hodně thajský styl. Často kope a využívá kolena. Celkově je to šikovný borec a také hodně zkušený," řekl Movsisyan, rodák z arménského Jerevanu.

Český thaiboxer ale před rozhodujícím bojem věří, že na svého soka zná zbraně a ví, co na něj bude platit. "Na podrobnosti jsem se připravoval. Jeho kopání chci eliminovat zkrácením vzdálenosti a přeboxovat ho," dodal.

Galavečer, jehož vrcholem bude právě boj o pás FFC se uskuteční v chorvatské Rijece 27. listopadu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články