Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kudějová, Vojtová i Hilgertová na MS postoupily do semifinále

Londýn – Semifinále mistrovství světa ve vodním slalomu si v první kvalifikaci zajistily hned čtyři české lodě. Kromě deblkanoistů Jonáše Kašpara s Markem Šindlerem a Ondřeje Karlovského s Jakubem Jáněm uspěly také kajakářky Kateřina Kudějová a Veronika Vojtová. Úvodní jízda se naopak vůbec nevydařila Štěpánce Hilgertové a dvojnásobná olympijská vítězka nakonec postoupila až v druhé kvalifikační jízdě z 28. místa.

Štěpána Hilgertová
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavliček

Mistryně světa do 23 let Kudějová postoupila do semifinále po čisté jízdě čtvrtým nejrychlejším časem. Na Émilii Ferovou z Francie, která na zdejší trati získala před třemi lety olympijské zlato, ztratila 1,33 sekundy. Vojtová do postupové dvacítky pronikla z 16. místa.

Hilgertová těsně postoupila z druhé jízdy

Hilgertová z první kvalifikační jízdy nepostoupila, a tak musela absolvovat druhou. Ve druhém kvalifikačním kole dvojnásobná olympijská šampionka také nejela příliš rychle, ale do finálové třicítky z 28. místa postoupila."I když jsem se snažila udržovat v teple, tak jsem se úplně ready necítila. Pokusila jsem se to pojistit a naštěstí to stačilo, " řekla Hilgertová.

Kašpar se Šindlerem, druhá posádka konečného pořadí letošního Světového poháru, postoupili navzdory jednomu doteku branky z šestého místa. Třetí loď SP Karlovský, Jáně zajela čtrnáctý čas a těsně se vešla do přímo postupující patnáctky. Nejrychlejší byli Francouzi Gauthier Klauss a Matthieu Péché.

Na šampionátu jde kanoistům vedle medailí i o místa pro olympijské hry v příštím roce. Do Ria se kvalifikuje 15 lodí mezi kajakáři a kajakářkami, po jedné z každé země. Mezi singlkanoisty si místo vyjede deset nejlepších zemí a mezi deblkanoisty pět.

Je nám líto, video expirovalo.
Do semifinále postoupily tři české kajakářky
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články