Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dumoulin odrazil všechny útoky, po úniku slavil v 18. etapě Roche

Riaza (Španělsko) – Jeho pronásledovatelé útočili a snažili se ho různě setřást. Tom Dumoulin však odolal a i po osmnácté etapě drží červený trikot pro lídra Vuelty. Nizozemský cyklista má před závěrečnými třemi dny nadále náskok tří sekund. Z vítězství se radoval Ir Nicolas Roche, který ve spurtu dvou uprchlíků předčil Španěla Haimara Zubeldiu.

Ir Nicolas Roche slaví vítězství v etapě na Vueltě
zdroj: ČTK/BELGA/ autor: YUZURU SUNADA

Dumoulin v závěru 204 kilometrů dlouhé kopcovité etapy mezi městy Roa a Riaza čelil mnoha útokům průběžně druhého Fabia Arua a všechny odrazil. Zklamaný Ital pak v cíli odmítl všechny televizní štáby s žádostí o rozhovor. Oba nejsledovanější muži pelotonu dojeli v hlavní skupině se ztrátou 38 sekund na dvojici uprchlíků.

"Věřil jsem si, že červený dres udržím. Mám v zádech skvělý tým," děkoval Dumoulin kolegům z Giantu. Čtyřiadvacetiletý cyklista má před sebou ještě tři dny závodu včetně sobotní horské etapy, aby si splnil sen o prvním celkovém triumfu na Grand Tour. Cíl Vuelty je v neděli v Madridu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 18. etapy Vuelty

Cyklistický závod Vuelta - 18. etapa Roa - Riaza (204 km):

1. Roche (Ir./Sky) 5:03:59, 2. Zubeldia (Šp./Trek) stejný čas, 3. Goncalves (Portug./Caja Rural) -18, 4. Valverde (Šp./Movistar), 5. Chaves (Kol./Orica), 6. Rodríguez (Šp./Kaťuša), 7. Serry (Belg./Etixx-Quick-Step), 8. Hansen (Austr./Lotto), 9. Brambilla (It./Etixx-Quick-Step), 10. Pozzovivo (It./AG2R) všichni -38.

Průběžné pořadí: 1. Dumoulin (Niz./Giant) 73:45:13, 2. Aru (It./Astana) -3, 3. Rodríguez -1:15, 4. Majka (Pol./Tinkoff-Saxo) -2:22, 5. Quintana (Kol./Movistar) -2:53, 6. Valverde -3:15, 7. Chaves -3:30, 8. Moreno (Šp./Kaťuša) -3:46, 9. Nieve (Šp./Sky) -4:10, 10. Meintjes (JAR/Team MTN) -6:51.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články