Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Spilková či naděje z univerzity v USA. Na turnaji LTE se představí třináct Češek

Praha – Rekordní počet třinácti českých golfistek se představí na Tipsport Golf Masters, domácím turnaji nejvyšší evropské série Ladies European Tour (LET). Vedle jedničky Kláry Spilkové se pokusí projít cutem další tři české profesionálky a devět amatérek včetně Karolíny Vlčkové, která hraje a studuje v USA. Kartu na LET má z Češek pouze Spilková, ostatní hráčky dostaly volné karty. Přímé přenosy sledujte od 7. 8. na ČT sport nebo na našem webu.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Česká golfová federace (ČGF) nominovala amatérky Marii Luňáčkovou, Sáru Kouskovou a Hanu Ryškovou. Pořadatelská agentura Goram dala karty profesionálkám Lucii Hinnerové, Evě Koželuhové a Šideri Váňové a amatérkám Kateřině Krásové, Karolíně Vlčkové, Kateřině Vlašínové, Kristýně Frýdlové a Kláře Kaminské. Poslední jméno vzejde po juniorském MČR na Kunětické Hoře.

"Věříme, že některé hráčky chytnou naději za pačesy a projdou cutem do neděle. Český ženský golf je na vzestupu a doufám, že se to potvrdí i na Dýšině," řekl Luboš Klikar, sportovní ředitel ČGF. "Mým tajným přáním je, aby ze třinácti prošly tři cutem do neděle," uvedl promotér turnaje Robert Klotz.

Turnaj LET se v Česku hraje popáté. Cutem v předchozích čtyřech letech prošla dvakrát pouze Spilková, která byla v roce 2011, kdy se ještě hrálo na Albatrossu u Prahy, devátá a předloni skončila na Dýšině třiadvacátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Na domácím turnaji LTE se představí i naděje z americké univerzity

"Intenzivně jsme při nominaci spolupracovali s ČGF, abychom vybrali ty nejlepší a ty, které chtějí hrát. Hráčky získaly zkušenosti a jsou schopny útočit na cut. Věříme, že české vlajky budou vlát i v neděli," řekl ředitel turnaje Ondřej Nerud.

Jednou z nadějí má být Vlčková, bývalá česká amatérská mistryně, která studuje v USA. "Loni jsem turnaj nestihla, proto se moc těším. Měla jsem dobrou sezonu a pracuju na své hře, abych mohla podat co nejlepší výkon. Ráda hraju doma a cítím tady příjemnou podporu, která mě spíš nabudí," řekla. 

Pořadatelé doufají, že se Spilková a spol. prosadí do závěrečného finálového kola, i z ekonomického hlediska. "Díky tomu stoupá návštěvnost, sledovanost v televizi a s tím roste zároveň zájem sponzorů," konstatoval Klotz. Akce má dotaci 300 tisíc eur (osm milionů korun), celkový rozpočet se pohybuje okolo dvaceti milionů korun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články