Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baku se chystá na ceremoniál. Českou vlajku ponese Svoboda

Praha/Baku - Část české výpravy zamířila ráno do ázerbájdžánského Baku, kde slavnostním ceremoniálem začnou Evropské hry. Z letiště ve Kbelích odletěli sportovní střelci a rychlostní kanoisté. V Baku se už na ceremoniál chystá další část výpravy. Českou vlajku na zahájení ponese triatlonista Tomáš Svoboda. Přímý přenos slavnostního zahájení vysílá web ČT sport od 17:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Baku se chystá na zahájení Evropských her

"Je to vlastně malá evropská olympiáda, takže se těšíme. Viděli jsme novou střelnici, do které hodně investovali, a vypadá krásně. Uvidíme, jaké to bude," řekl střelec David Kostelecký před odletem do Baku. Čtyřhodinová cesta se obešla bez problémů a krátce před 14. hodinou sportovci vystoupili v metropoli u Kaspického moře. Skupina rychlostních kanoistů však zůstala v letadle a okamžitě pokračovala do 300 km vzdáleného Mingačeviru, kde budou závodit.

"Na jednu stranu mě mrzí, že nebudeme ve středu dění, ale na druhou stranu se můžeme soustředit na závody. Nic nás nebude rozptylovat, což je pro sportovní výkon vhodnější," řekl kajakář Josef Dostál. O tamním novém areálu nemá žádné informace. "Vím jen to, že je tam voda a teplo. A v teple já závodím rád," smál se.

Slavnostní ceremoniál otestuje nový olympijský stadion pro 86 tisíc diváků. Kolem arény probíhají v Baku poslední úpravy tak, aby vše bylo připravené na večerní zahájení. Na něm ponese českou vlajku triatlonista Tomáš Svoboda. "Těším se na to a myslím si, že si zahájení užiju," řekl bratr olympijského vítěze v moderním pětiboji Davida Svobody.

Program ceremoniálu představí pořadatelskou zemi, chybět nebude ani přehlídka jednotlivých výprav. Přímý přenos vysílá web ČT sport od 17:55.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články