Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Vacenovská před MS: Největší šance na úspěch vidím ve čtyřhře

Praha – Stolní tenisté vyrazili vstříc mistrovství světa v čínském Su-čou. Mezi nimi nechyběla ani největší česká naděje Iveta Vacenovská. Devětadvacetiletá hráčka se představí jak v singlu, tak ve smíšené čtyřhře i normální čtyřhře, kde si sama dává největší naděje. "Myslím si, že momentálně je to v deblu lepší než v singlu," upozornila Vacenovská, která poprvé nastoupí se svou tradiční spoluhráčkou z Rakouska.

Sport
zdroj: ČT4

Před šesti lety byla ve čtvrtfinále mistrovství světa jako první česká stolní tenistka po 22 letech, a pokud by Vacenovská tento úspěch na nadcházejícím šampionátu zopakovala, byl by to prý sen. "Bude tam velmi těžké něco v takové konkurenci uhrát, takže každý vyhraný zápas pro mě bude dobrý, budu se soustředit na každé další kolo," prohlásila před odletem do Číny Vacenovská. Nechtěla specifikovat, jaký výsledek by ji uspokojil. "To je těžké, ale můj výsledek z Jokohamy 2009, to by byl úplně sen. Ale bude to hodně těžké," dodala.

Turnaj začíná v neděli kvalifikací, Vacenovská ale bude mít na aklimatizaci čtyři dny, neboť je nasazená do hlavní soutěže a začít by měla v úterý. "Snad to bude stačit. Výhodou je, že přiletíme v pátek odpoledne, takže bude lepší nespat a vydržet do večera. I když ta první noc bývá jednoduchá, ty další dva tři dny budou horší na spaní," řekla stolní tenistka.

S českým týmem se připravovala na světový šampionát na soustředění v Düsseldorfu společně s reprezentantkami Německa do minulého pátku. Potom trénovala na domácí půdě.

Vacenovská bude hrát také smíšenou čtyřhru s Lubomírem Jančaříkem a poprvé na MS bude mít možnost hrát i čtyřhru s reprezentantkou jiné země. Sáhla tak ke své spoluhráčce z lineckého klubu a někdejší čínské reprezentantce Liou Ťia.

"Tam vidím velkou šanci na úspěch. Myslím si, že momentálně je to v deblu lepší než v singlu," upozornila Vacenovská. "V poslední době se nám daří, byly jsme před měsícem na turnaji German Open v semifinále, jsme sehrané a hrály jsme dobře, tak snad ta forma tam bude pokračovat," věřila.

Turnaj se sice nezapočítává do olympijské kvalifikace, ale i tak bude vzhledem k Riu 2016 důležitý. Z kvalifikačních kontinentálních turnajů, které budou poprvé hrát všichni nejlepší světoví stolní tenisté, vzejde část nominovaných a zbytek se doplní ze světového žebříčku.

A právě úspěch na MS v Číně by mohl Vacenovské v pořadí pomoci. "Pokud by se udělal nějaký super výsledek, tak se může v žebříčku hodně postoupit," dodala Vacenovská.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenisté odletěli na MS, největší nadějí by měla být Vacenovská
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články