Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nula bodů a poslední místo. Machačové premiéra na MS nevyšla

Saint Quentin (Francie) – Premiéra na mistrovství světa v dráhové cyklistice ve Francii Jarmile Machačové nevyšla. Česká reprezentantka v bodovacím závodě skončila v osmnáctičlenném startovním poli poslední bez zisku jediného bodu. Mistryní světa se stala loni stříbrná Němka Stephanie Pohlová.

Je nám líto, video expirovalo.
Machačová při prvním startu na MS dráhařů neuspěla

Devětadvacetileté světové šampionce v bodovacím závodu z roku 2013 Machačové závod nevyšel, když se nedokázala prosadit ani v jednom z bodovaných sprintů. Dojem si však ve Francii bude moci ještě napravit, neboť je přihlášená i do disciplíny scratch a společně s Lucií Záleskou bude hájit české barvy také v omniu.

V loni otevřené moderní hale pro pět tisíc diváků se v první den šampionátu blýskly Číňanky Kung Ťin-ťie a Čung Tchien-š', které opanovaly finále týmového sprintu proti Ruskám v čase 32,034 a stanovily tak nový světový rekord. Ten předchozí držely Němky, které v mexickém Aguascalientes zajely v prosinci 2013 čas 32,153 sekundy.

Stejná disciplína v mužském podání se stala kořistí francouzského tria ve složení Gregory Baugé, Kevin Sireau, Michael d'Almeida. Ve shodném složení jedoucí třetí tým z loňska porazil ve finále obhájce prvenství Nový Zéland.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Saint Quentinu (Francie):

Muži:

Týmový sprint - finále: Francie (Baugé, Sireau, D'Almeida) 43,136 - Nový Zéland (Mitchell, Webster, Dawkins) vyloučen, o 3. místo: Německo (Eilers, Enders, Förstemann) 43,339 - Rusko 43,468.

Ženy:

Bodovací závod: 1. Pohlová (Něm.) 38 bodů, 2. Uwanová (Jap.) 28, 3. Geistová (USA) 25, ...18. Machačová (ČR) 0.

Týmový sprint - finále: Čína (Kung Ťin-ťie, Čung Tchien-š') 32,034 (světový rekord) - Rusko (Šmelevová, Vojnovová) 32,438, o 3. místo: Austrálie (McCullochová, Mearesová) 32,723 - Německo 32,817.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články