Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Na mistrovství světa jede sedm judistů, Krpálek myslí na medaili

Praha - Sedm českých judistů odcestuje na mistrovství světa, které se v příštím týdnu koná v Čeljabinsku. Největší nadějí je znovu dvojnásobný mistr Evropy Lukáš Krpálek, který ve váze do 100 kilogramů obhajuje bronzovou medaili. A i tentokrát jako aktuální světová jednička myslí na medailový úspěch. "Každá medaile by byla krásná a velmi cenná," uvedl Krpálek.

Judista Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Gregor

"Chuť po medaili tam určitě je a budu se snažit ji získat, ale nebude to vůbec jednoduché. Teď už to mám mnohem těžší, protože soupeři se na mě vždy maximálně připravují. Zvláště když tam budu startovat jako nasazená jednička," řekl Krpálek.

Vedle Krpálka se na turnaji představí také zkušení reprezentanti Pavel Petřikov, Jaromír Ježek, Jaromír Musil, Michal Horák a na světovém šampionátu debutující David Pulkrábek a Jakub Ječmínek. Původně byl v nominaci i Alexander Jurečka, kterého však operace kolena vyřadila minimálně do konce roku.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČT4

I další judisté mají lehčí zdravotní potíže. Především Ježek, jenž si natáhl zadní stehenní sval, Krpálek si zase před třemi týdny vykloubil prst. "Bylo to hodně oteklé a nebyl čas to moc vyléčit. Když to zatejpuji, tak to snad zvládnu a nebude mě to limitovat v úchopu," věřil Krpálek.

Šampionát je velmi důležitý i z hlediska bodů do kvalifikace o olympijské hry 2016 v Riu de Janeiru. Reprezentační trenér Petr Lacina proto věří, že jeho svěřenci zabojují a pokusí se na mistrovství světa dostat alespoň do čtvrtfinále.

"Kromě Krpálka teď nikdo na světě dlouho nebyl do sedmého místa. A tady je to o to důležitější, že se tu dávají opravdu tučné body do olympijské kvalifikace. Je to třikrát více bodů než na Grand Prix a dvakrát tolik co za Grand Slam," připomněl Lacina.

Šampionát se letos koná v Čeljabinsku v hokejové hale místního Traktoru, kde se hrají zápasy KHL. Ochozy pojmou až 7 500 diváků a čeští reprezentanti věří, že v hale bude dobrá atmosféra. I proto, že v posledních letech šlo judo v Rusku s popularitou hodně nahoru.

Nominace české reprezentace na MS judistů:

do 60 kg: Pavel Petřikov (SKP Hradec Králové, 28 let, 6. účast), David Pulkrábek (Sokol Žďár nad Sázavou, 21 let, 1. účast),

do 73 kg: Jakub Ječmínek (USK Praha, 21 let, 1. účast), Jaromír Ježek (Sokol Praha Vršovice, 28 let, 6. účast),

do 81 kg: Jaromír Musil (Sokol Praha Vršovice, 26 let, 3. účast),

do 100 kg: Lukáš Krpálek (USK Praha, 24 let, 5. účast),

nad 100 kg: Michal Horák (USK Praha, 27 let, 2. účast).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články