Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Neúnavný Dostál s Fuksou zářili i na akademickém MS

Minsk - Kajakář Josef Dostál i kanoista Martin Fuksa potvrdili roli světové špičky i na akademickém mistrovství světa v Minsku. Nedlouho po šampionátu v Moskvě posbírali oba po třech medailích, celkem jich měla česká výprava na kontě devět. Nejen na akademické MS se můžete ptát Josefa Dostála na chatu ctsport.cz v úterý 19. 8. od 10:00.

Slavící Josef Dostál
zdroj: AP autor: Pavel Golovkin

Mistr světa na olympijském kilometru Dostál byl nejlepším kajakářem v Minsku na pětistovce a dvoustovce, přidal stříbro ve čtyřkajaku s Danielem Havlem, Radkem Šloufem a Pavlem Davídkem.

Fuksa bral zlato na pětistovce a po stříbru na kilometru a dvoustovce. "Co se týče výsledku, je to naprostá paráda. Trošku víc už chyběly síly, ale přece jen to vyšlo dobře. Tři medaile jsou pecka," uvedl dvojnásobný medailista z nedávného MS v Moskvě Fuksa.

Háček čtyřkajaku Havel si v sobotu vyjel ještě třetí místo na singlkajaku na 1 000 metrů, zbylé dva bronzové kovy přidali v kategorii C2 na dvoustovce Jan Luňáček s Martinem Egermaierem a ženský čtyřkajak na pětistovce Havlová, Machová, Mlezivová a Matoušková.

Čeští akademici v hodnocení zemí skončili s bilancí 3-3-3 na třetím místě za domácími Bělorusy a Poláky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články