Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kajakáři před závody v Troji: Věříme v pěkný souboj

Praha – V poněkud odlišných pozicích se budou o víkendovém závodu světového poháru v Troji nacházet Stanislav Ježek a Jiří Prskavec. První z nich už si zkusil i pozici pořadatele a organizátora, ten druhý zase patří k té nejužší světové špičce. Shodně však doufají v co nejlepší výsledky tuzemských závodníků, kteří budou i v silné konkurenci patřit k favoritům. Stanislav Ježek a Jiří Prskavec byli před závody hosty Sportovních zpráv. Přímé přenosy závodů odvysílá o víkendu ČT sport a náš web.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté Sportovních zpráv: Stanislav Ježek a Jiří Prskavec

Stanislav Ježek je v letošním roce už v jiné roli, než jak tomu bylo doposud. Přesunul se totiž do spíše organizátorské funkce a stal se jedním z pořadatelů víkendových závodů. "Člověk je nervózní, jestli všechno klapne – možná více než samotní závodníci. Ten závodník přeci jen jede jen dvě minuty, ta organizátorská pozice je mnohem těžší. Ale doufám, že letos tak jako každý rok to dopadne dobře," poznamenal Ježek ve Sportovních zprávách.

Ježek se tak přesunul z aktivního závodění do jiné role. Přesto však ještě existuje šance na jeho další závodní starty. "Ten sport mám rád jako takový. Je to pro mě, jako když lidé jezdí v zimě na lyže – já jezdím na vodu. Mám to rád a mám štěstí, že se to stalo mou životní náplní, a za ty roky jsem se to do jisté úrovně naučil, že jsem mohl být i v té reprezentaci. Teď ale v té reprezentaci nejsem a samozřejmě mě to trochu mrzí. Doufám, že šanci dostat se na letošní mistrovství mít budu. Záleží to na mladších závodnících a tom, jestli se teď v Praze dostanou do finále, kde mají poslední šanci. Takže já jim sice budu držet palce, ale taky budu doufat, že mi nechají ještě nějakou šanci," shrnul Ježek.

Sport
zdroj: ČT4

Jedním ze závodníků – a to jedním z těch vůbec nejsilnějších – bude v Troji letošní mistr Evropy Jiří Prskavec. "Myslím, že připravený jsem dobře. Teď bylo hodně závodů za sebou, šest týdnů vlastně jen pořád závodíme. Řekněme, že ta forma nebude úplně 100%, ale věřím, že se v Praze předvedu v dobrém světle," uvedl Prskavec.

Stanislav Ježek: "Organizace se dá většinou rozdělit do několika částí. Jedna z nich je samotný závod a jeho technické zajištění – měření časů a tyhle věci, což probíhá standardně podle regulí a pravidel. To je standard, který už máme zažitý a ve kterém se nijak neexperimentuje. A pak jsou věci, kterými se snažíme závod zpříjemnit divákům. Vymýšlíme různé doprovodné programy, na letošek tak máme třeba nabídku zkusit si pedal boarding, což jsou prkna podobné těm windsurfingovým, na kterých si mohou zapádlovat."

V Troji bude chybět čelný představitel tuzemského vodního slalomu Vavřinec Hradilek. "Má problémy s krkem a letos musel bohužel vynechat první polovinu sezony. Doufám, že se dá do kupy a na mistrovství světa pojedeme v plné formě," podotkl Prskavec. "Bude tady skoro kompletní světová špička. Většina závodníků, kteří byli loni na MS ve finále, se tady ukáže. Věřím, že ten souboj bude moc pěkný," dodal.

Prskavcovi kanál v Troji sedí. "Sice nám chybí nová trať, protože přeci jenom tahle je už starší, ale v tuhle chvíli je ten kanál perfektní. Mně se tam jezdí dobře a doufám, že předvedu zase dobré výkony," popsal svůj vztah k trojskému závodišti.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články