Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Synek s Knapkovou bez potíží postoupili z rozjížděk

Bělehrad – Čtyři české posádky postoupily na veslařském mistrovství Evropy z úvodních rozjížděk přímo do sobotních semifinálových bojů. Do semifinále podle očekávání prošli z prvních míst skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, kteří na kontinentálním šampionátu obhajují zlaté medaile. Dalších pět lodí postoupilo z odpoledních opravných jízd. Přímé přenosy finálových jízd můžete sledovat v neděli od 10:30 ekluzivně na webu ČT sport.

Synek ve svém premiérovém startu v sezoně porazil i dvojnásobného olympijského vítěze Olafa Tufteho z Norska. Mezi nejlepší dvanáctku postoupila i dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč a dvojskif lehkých vah Daniela Nacházelová, Ricky Nencini.

Odpoledne své reprezentační kolegy doplnila dvojka bez kormidelníka Petr Melichar, Jakub Koloc, dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník, klasický dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek, skifařka lehkých vah Markéta Pazderková a čtyřka bez kormidelníka Adam Štěrbák, Jakub Podrazil, Milan Doleček, Jan Pilc.

Pět posádek čekají opravy v sobotu, vzhledem k menšímu počtu startujících v kategorii však budou mít podobný význam jako semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články