Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spilková útočí na životní úspěch, po druhém dnu je první

Denham (Británie) – Golfistka Klára Spilková je blízko životního úspěchu, když se po druhém dnu turnaje elitní série Ladies European Tour dělí o první místo. V britském Denhamu dnes zopakovala výkon z prvního kola, zahrála 66 ran a s Jihoafričankou Ashleigh Simonovou a Němkou Caroline Massonovou mají před finále skóre -12.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Galgonek Vladislav

"Chci moc vyhrát, protože by to byl můj první triumf a bylo by to něco výjimečného," řekla Spilková. Pokud dokáže zvítězit, kvalifikuje se zároveň na major British Open. Jinak by musela hrát hned v pondělí kvalifikaci.

Spilková začínala druhý den druhou devítkou, na které zahrála čtyři birdie a své první bogey v turnaji. Na první devítce přidala tři birdie. "Hrála jsem moc dobře, hřiště se mi hodně líbí a greeny jsou výborné," řekla Spilková, která se ze třetího místa po pátku poprvé posunula na turnaji LET do průběžného vedení.

Třikrát byla Spilková na okruhu LET během turnaje na děleném druhém místě. Poprvé hned při své premiéře v Agadiru, kde v roce 2011 skončila sedmá, ve stejném roce také při turnaji v Česku na Albatrossu a ještě loni v Mnichově.

Spilková předvádí ve své třetí sezoně na LET nejvyrovnanější výkony. V předešlých šesti turnajích prošla pětkrát cutem a dvakrát skončila v elitní desítce. Na Slovensku v Tálích vyrovnala sedmým místem své maximum na LET.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články