Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Můžeme čekat velké věci, myslí si před plaveckým MS Baumrtová

Praha – Blížící se světový šampionát v plavání, který se letos koná v Barceloně, je lehce specifický. Koná se v poolympijské sezoně a může leccos napovědět o budoucích nadějích pro olympiádu v Riu. Předvést by se chtěli i čeští plavci, Simonu Baumrtovou nevyjímaje. Talentovaná znakařka doufá v dobré výkony, jak řekla v Tématu pro hosty Michala Dusíka.

Mistrovství světa v plavání se koná v dvouletém cyklu. Minulý šampionát se našim plavcům nepovedl zcela podle očekávání. "Doufám, že se nám podaří lepší výkony než před dvěma lety v Šanghaji, kde jsme měli jedno finále. A že můžeme čekat velké věci. Jsme dobře připravení a naši plavci se stále zlepšují," upozorňuje Baumrtová.

Sama patří mezi největší české naděje. "Loňská sezona mě trochu vyděsila tím, co se mi všechno povedlo. Ale motivaci stále mám. Stále jsem nebyla ve finále na olympiádě, pořád nepatřím k nejužší světové špičce. K té bych se chtěla dostat. V Riu bych chtěla dosáhnout co nejlepšího výsledku a toto jsou krůčky, které mě k tomu mají dovést. Doufám, že Barcelona bude dalším krokem."

Přehnaný optimismus se ale snaží krotit. "Jsem v tom vždycky opatrnější. Před dvěma lety jsem do Šanghaje jela s velkými ambicemi a skončilo to opravdu špatně. Takže jsem už opatrnější. Plavu tam tři znaky, ve všech bych se chtěla probojovat do semifinále. Ale uvidíme, kolik lidí se tam vůbec přihlásí a v jaké formě přijedou," sumíruje Baumrtová před startem šampionátu ve Španělsku, který začíná 20. července.

Z českých sportovců se v padesátimetrovém bazénu krom Baumrtové představí z žen ještě Petra Chocová, Barbora Závadová, Martina Moravčíková a Sabina Dostálová. Nejzkušenějším českým plavcem bude třiatřicetiletý Martin Verner, který poprvé reprezentoval už v roce 2005. Mezi muži je v nominaci dále Petr Bartůněk, Jan Šefl, Martin Baďura, Tomáš Plevko, Tomáš Havránek, Martin Zikmund a Pavel Janeček.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články