Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krakovská trať plná vody je nevyzpytatelná, Češi si věří

Krakov (Polsko) – Povodeň navštívila střední Evropu a je velkou otázkou, jak si s kanálem v Krakově plným vody poradí slalomáři na mistrovství Evropy. Jsou prý mistry improvizace, proto si Češi věří. Program šampionátu byl kvůli velké vodě zhuštěn do dvou dnů, pojede se pouze jedna kvalifikační jízda a potom rovnou finále. Zlaté medaile z loňského ME v Augsburgu obhajují Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek. Přímé přenosy vysílá ČT sport a náš web. První startuje dnes ve 12:55.

"Nikdo nevíme, jaká bude trať a jestli to kvůli měnící se vodě vůbec bude spravedlivé. Ale lepší takové závody než žádné," řekl šéftrenér reprezentace Jiří Pultera.

Tým je v Krakově od pondělí a poslední dva dny kvůli zaplavenému kanálu trénoval pouze na rovné vodě. Pultera se nebojí, že by to na reprezentantech zanechalo nějaké stopy, podmínky mají všichni stejné. "Jsme sport, ve kterém je nejdůležitější flexibilita a řešení okamžitých situací. I když to není ideální, moc nás to nepoznamená," míní.

Tým si dopřál výlet do židovského města v Krakově, jinak ale stále řeší záplavy v Praze. "O ničem jiném se tady nemluví. Sledujeme průtoky, fotky, ale naštěstí ty zprávy jsou už o dost pozitivnější," prohlásil Pultera. "Trochu se mi stýská po tom společném boji s živlem v Troji a po té partě, ale práce tam bude dost ještě na několik týdnů," uvedl stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek, čtvrtý muž z ME v Augsburgu.

Vavřinec Hradilek
zdroj: Isifa

Pultera věří v medaile, které by mohly posílit český tým v boji s vodou v Troji i o uspořádání mistrovství světa v září v Praze. "Samozřejmě medaile by byla dobrá, ale já nikdy neříkám, že ji získáme a ani komu věřím nejvíc. Navíc v těchto podmínkách," prohlásil Pultera.

V sobotu pojedou kajakáři, kanoisté a kanoistky jednu kvalifikační jízdu a potom rovnou finále, do kterého postoupí standardně deset nejlepších, s výjimkou kajakářů, kterých bude bojovat o medaile patnáct. V neděli by totéž čekalo zbývající kategorie. Pokud se nic nezmění, o medaile budou bojovat i hlídky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články