Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Spilková skončila v Turecku sedmnáctá a polepšila si v žebříčku

Belek (Turecko) - Dělené sedmnácté místo obsadila Klára Spilková na tureckém turnaji Ladies Open. V Beleku skončila s celkovým výsledkem pěti ran nad par, vítězná Jihoafričanka Paceová zahrála 289 ran - tedy o osm lépe než česká golfistka. Ta se však po skončení turnaje velmi radovala.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Parádní sedmnácté místo a Top 20," řekla Spilková po finále, v kterém zahrála dvě birdie a dvě bogey. Hned tři rány ztratila během turnaje na osmnáctce. "Ta mě asi nejvíce potrestala, ale jinak jsem měla rány rovné a přesné. S patováním jsem trochu bojovala, ale s výsledkem jsem spokojená." 

Osmnáctiletá Spilková zahrála v Beleku v prvním i třetím kole 76 ran, nejlépe jí vyšel druhý den, který zvládla za -1, a turnaj uzavřela parem. Výsledek v Turecku je pro Spilkovou po osmém místě v Maroku letos druhým nejlepším.

Ve finančním žebříčku LET má Spilková po Beleku na kontě 12 892 eur a posunula se z 43. na sedmatřicáté místo. Je tak na dohled vytoužené třicítky v takzvaném "Order of Merit", která by jí zajistila účast na letošním British Open v St. Andrews.

Spilková se nyní vrátí do Prahy, bude trénovat s Keithem Williamsem a absolvuje charitativní akci Spolu Olomouc v Golf Resortu Olomouc. Na okruh LET se vrátí při UniCedit Ladies German Open u Mnichova od 30. května do 2. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články