Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Velkou jarní cenu vyhrál Talar v sedle s Jiřím Chaloupkou

Praha - Velkou jarní cenu dnes v pražské Velké Chuchli opanoval Talar s žokejem Jiřím Chaloupkou. Nejdůležitější test dosavadního průběhu sezony opanovali s přehledem a připisují si důležité vítězství v prvním podniku klasické Trojkoruny.

Jiří Chaloupka s Talarem
zdroj: ČT sport

Po loňském Českém derby tak Jiří Chaloupka slaví další velký úspěch. Druhý skončil svěřenec Josefa Váni Mister Westminster, slovenský favorit King of Marmalade se musel spokojit až s pátým místem.

"Myslím, že jsme splnili přesně to, co trenér Luka chtěl. Seděli jsme na výhodné pozici, a když přišel pravý okamžik, došlo k našemu úderu," řekl Chaloupka. Talara, který se na chuchelský test chystal především ve Francii, provedl dostihem na měkké půdě s velkým přehledem a o jeho vítězství nebylo pochyb už v okamžiku, kdy tři stovky metrů před cílem přešel přes Mistra Westminstera.

Trenér Luka se odpoledne radoval dokonce dvakrát, když půl hodiny před pražským úspěchem vyhrál také na Slovensku Jarní cenu klisen. "Tohle je ale cennější úspěch. Je to můj první domácí klasický dostih a to si budu určitě dlouho pamatovat," konstatoval vítězný trenér.

Spokojený byl i Josef Váňa, který pro tentokrát dal rovinám přednost před překážkami. "Koupili jsme tohoto koníka s cílem uspět v Českém derby, a dnes určitě potvrdil, že něco v dostizích umět bude. Na příští starty se můžeme jen těšit," uvedl Váňa.

Je nám líto, video expirovalo.
Velkou jarní cenu vyhrál žokej Chaloupka s Talarem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články