Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kulhavý překonal další zdravotní komplikace a už zase trénuje

Praha - Další zdravotní komplikace musel v posledních dnech překonávat olympijský vítěz ze závodu horských kol Jaroslav Kulhavý. Plánovaná operace, při které mu trhali zuby moudrosti, měla dozvuky, kvůli nimž musel osmadvacetiletý biker brát antibiotika. Opět se tak narušila jeho příprava na start světového poháru.

"Po té operaci zubů nastaly komplikace. Před týdnem, po návratu z Ameriky, mi to začalo znovu otékat, pod tím stehem vznikl absces, takže jsem musel k zubaři znovu," popsal dnes Kulhavý, z čeho pramenily jeho problémy. Těch si v posledních týdnech užil víc než dost.

"S ohledem na trénink to byla docela komplikace, protože po té předchozí pauze už jsem do toho potřeboval šlápnout," připustil Kulhavý, který vedle stomatologického zákroku léčil dříve i zraněné rameno po pádu ve vytrvalostním závodě Cape Epic v Jižní Africe. Přišel tak zhruba o deset dnů tréninku. Nyní už se mohl vrátit k přípravě a věří, že uspokojivý zdravotní stav vydrží.

Jaroslav Kulhavý:

"Začal jsem už posledních pár dnů trénovat, i když to bylo jen takové plácání, ale už jsem opravdu musel trénovat. Zatím je to dobré. Teď jen doufám, že to tak vydrží i dál. Když ne, tak se nedá nic dělat, ale snad to bude dobré."

V této souvislosti doufá, že nečekaná překážka v přípravě nijak nenaruší jeho závodní program. Jeho pozornost je upřena ke startu světového poháru 19. května v německém Albstadtu. "Snad se nic měnit nebude. Sám ale moc nevím, co od sebe očekávat," řekl.

Nechtěl ale předvídat, jak velký dopad na jeho výkony nakonec bude tréninkový výpadek mít. "Je těžké o tom teď nějak víc mluvit. Samotnému mi ten výpadek hodně vadí, ale nemusí se to třeba nakonec tolik projevit," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články