Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čeští curleři drží skvělé třetí místo

Karlstad - Nad očekávání dobře si na mistrovství Evropy vedou čeští curleři. V úterním programu sice nejdříve podlehli obhájcům trofeje Norům 5:8, v druhém utkání si však spravili chuť a porazili Švýcary 6:3. Po čtvrtém hracím dni a před posledními dvěma koly tak Češi drží dělené třetí místo, které by jim zajistilo účast v semifinále.

Český skip Jiří Snítil
zdroj: ČT24 autor: Isifa/EPA

Čeští curleři vstupovali do úterního programu na mistrovství Evropy jako druhý tým tabulky se stejným počtem výher jako Norsko. Norský skip Thomas Ulsrud ve vzájemném souboji ale ukázal, proč svůj tým dovedl ve Vancouveru ke stříbrným olympijským medailím. Hned v druhém endu zahrál tři body a Norové svůj náskok ubránili i díky tomu, že dokázali skórovat ve všech třech závěrečných endech. Česko nakonec obhájcům prvenství podlehlo 5:8.

V odpoledním utkání Češi narazili na jednoho z hlavních soků v souboji o postup do vyřazovacích bojů Švýcarsko, které mělo stejně jako český tým bilanci čtyř výher a dvou porážek. V klíčovém střetnutí dokázali Češi zvítězit 8:3 a v tabulce jsou třetí spolu s Dánskem. V závěrečných dvou utkáních čekají české reprezentanty nejdříve Rusové, kteří ztrácí jediné vítězství, a právě Dánsko. Do souboje o medaile postoupí nejlepší čtyři týmy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články