Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Orphee des Blins v Cheltenhamu? Je to lákavé, říká trenér klisny

Praha - Trenér klisny Orphee des Blins chce prodat formu suverénní vítězky Velké pardubické steeplechase i v Británii. Grzegorz Wroblewski podle webu dostihovy-svet.cz uvažuje o jejím startu na slavných dostizích v Cheltenhamu.

"Má formu a má natrénováno, je v pořádku a rádi bychom ji poměřili s cizí konkurencí," uvedl Wroblewski. "Já jsem ještě nikdy s koňmi v Anglii neběhal. Byli už jsme leckde, ale na ostrovech ne," řekl.

Cheltenham nicméně označil za lákavou destinaci. Na tamním závodišti se běhá každý měsíc v zimní sezoně jeden kros, podle Wroblewského by byl vhodným termínem listopad. "Kvůli formě i kvůli počasí," vysvětlil.

O Cheltenhamu si nejprve chce zjistit co nejvíc informací. "A pak můžeme reálně začít diskutovat s majitelem, jestli je to dostih, který by chtěl s Orphee des Blins absolvovat," dodal trenér hrdinky Velké pardubické ze stáje DS Pegas.

Klisna je zdravá a veselá

Desetiletá Orphee des Blins, v jejímž sedle v Pardubicích poprvé triumfoval žokej Jan Faltejsek, se vrátila domů do Zhoře v pořádku a bez známek velkého vyčerpání. V sobotu přitom absolvovala nejdelší dostih svého života. "Všechno je, jak má být. Je zdravá, veselá, plná síly," konstatoval Wroblewski.

V Cheltenhamu už v minulosti čeští koně startovali, žádný z nich ale nedokázal zvítězit. Nejblíže k triumfu byla v roce 2004 dvojnásobná vítězka Velké pardubické Registana, která ještě dvě překážky před cílem vedla, ale po chybě německého žokeje Petera Gehma vyběhla z trasy a dostih nedokončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články