Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jachtaři Křížek a Adam se stali mistry republiky na katamaránech

Lipno - Špička českých katamaránů se sjela poslední zářijový víkend na mezinárodním mistrovství Česka v lodní třídě Tornado a závodech kategorie Open Catamaran do Černé v Pošumaví. Přestože byl závod vypsán na tři dny, vítr se dostavil až poslední den před polednem. Díky tomu se podařilo odjet celkem čtyři regulérní rozjížďky ve velmi slabém větru. Stupně vítězů suverénně ovládly dvě rakouské posádky následované Davidem Křížkem a Zdeňkem Adamem z CK Fischer Sailing Teamu.

Mistrovství republiky katamaránů na Lipně
zdroj: davidkrizek.cz autor: Martina Barnetová

Na regatu přijelo čtrnáct katamaránů třídy Tornado z Česka, Německa, Rakouska a Polska a také devět katamaránů třídy Open. V neděli tak konečně zaplnily vodní hladinu vícetrupé plachetnice a jejich barevné plachty.

V první rozjížďce byl vítr velmi slabý a na krátké startovní čáře vznikla velká skrumáž. S tou si dobře poradil starší z rodiny Schönleitnerů, otec Manfred se svým kosatníkem Stronstorffem. Ti nakonec vyhráli první dvě rozjížďky. Naopak syn Michael Schönleitner s Philippem Rakuschanem ovládli následující dvě. Třetí příčku si po celý závod držel David Křížek se Zdeňkem Adamem. Pouze v první rozjížďce se na třetí místo dotáhli až v posledním kole a naopak v poslední spadli na třetí příčku z té druhé. Konečné pořadí bylo nakonec stejné jako na mistrovství Německa. Jen syn Michael na shodu bodů tentokrát předčil svého otce.

Jachtaře na mistrovství trápil slabší vítr
zdroj: ČT4 autor: Martina Barnetová

V bojích o domácí tituly se po těsných soubojích na třetí místo propracovala posádka Míra Falta a Míra Chodora. Suverénní druhou příčku vybojovali bratři Pavlišové a třetí titul v řadě získává David Křížek a Zdeněk Adam. Tato posádka se zároveň stává vítězem v celkovém hodnocení Poháru ČR. Pro Davida Křížka je to navíc jubilejní 30. medaile z mistrovství republiky.

Výsledky MČR katamaránů

1. AUT 372 – M. Schönleitner a P. Rakuschan - EXITO

2. AUT 377 – M. Schönleitner a G. Stronstorff - EXITO

3. CEZ 686 – D. Křížek a Z. Adam – CK FISCHER

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články