Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Pražský světový pohár přivítá elitu včetně Hradilka a Hilgertové

Praha - Čeští vodní slalomáři se těší na domácí atmosféru světového poháru, který se o víkendu uskuteční v pražské Troji. V závodě před vlastními fanoušky je požene ještě větší motivace než jinde. Závodu bude předcházet páteční kvalifikace, která započne v 9:00. Na startu se ukáží například stříbrný z Londýna Vavřinec Hradilek, bývalá olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová nebo vedoucí závodnice světového poháru za letošní rok, singlkanoistka Kateřina Hošková.

Vavřinec Hradilek při své finálové jízdě
zdroj: ISIFA

"Je to před domácím publikem, takže to bude určitě krásný závod. Já se na to těším, i když třeba nejsem úplně nejlépe připravený v tom závodním slova smyslu, ale myslím si, že psychicky na tom budu výborně," řekl Hradilek.

Po životním úspěchu v Londýně čelí nebývalému zájmu médií i veřejnosti. "Je to náročné, ale zatím se snažím to nějakým způsobem kočírovat. Ono toho je stále víc a víc a létám od místa k místu, ale samozřejmě si to užívám," uvedl pětadvacetiletý kajakář.

I podle dvojnásobné olympijské vítězky z Atlanty a Sydney Štěpánky Hilgertové bude mít pražský podnik díky domácím fanouškům speciální kouzlo. "Proto nám na něm možná záleží vždycky o trochu víc než na těch ostatních čtyřech závodech světového poháru. Přeci jenom doma se člověk chce předvést, tak uvidíme, jak se zadaří," uvedla čtyřiačtyřicetiletá kajakářka.

Světový pohár začne kvalifikací v pátek 24. srpna v 9:00. V sobotu se pojedou od 9:00 semifinále C1 ženy, C1 muži a K1 muži, finálový blok odstartuje ve 12:30. Zbylé kategorie K1 ženy a C2 muži absolvují v neděli semifinále od 9:30 a finále od 12:00.

Ve čtvrtém z pěti letošních závodů SP se přestaví v pěti kategoriích 22 českých zástupců včetně všech olympioniků. Přihlášeno je celkem 260 závodníků ze 30 zemí. Na startu budou tři z dvanácti medailistů z Londýna. Vedle Hradilka se představí stříbrný britský kanoista David Florence a bronzový německý kajakář Hannes Aigner.

Předsedu organizačního výboru Jiřího Rohana mrzí, že zájem ze strany světové elity nebyl vyšší. "Snažil jsem se trochu i zjišťovat, proč se lidé nepřijedou po olympiádě předvést. Ze dvou zemí, kde jsem se ptal, mi odpověděli, že pracují na tom, aby medaile 'prodali', takže musí zůstat doma a běhat po všech akcích," řekl Rohan.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články