Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prokuratura viní cyklistu Di Gregoria z držení zakázaných látek

Marseille (Francie) - Francouzská prokuratura obžalovala domácího cyklistu Rémyho Di Gregoria z trestného činu držení zakázaných látek a nezákonných předmětů. Šestadvacetiletého jezdce a další dva muže zadrželi vyšetřovatelé v úterý. Zatčeného sportovce vyšetřovatelé převezli do rodného Marseille, kde se uskuteční zbytek řízení. "Jezdec (při výslechu) jakékoliv dopingové praktiky popřel," uvedl státní zástupce Jacques Dallest.

Rémy di Gregorio
zdroj: ČTK/AP

Podle prokuratury ale promluvil jiný ze zatčených, neuropatolog z Marseille. "Připustil, že dvakrát Di Gregoriovi vpravil do krve injekcí ozon. Při další příležitosti jezdci nejprve odebral krev a obohatil ji o ozon, než ji vrátil zpět," řekl Dallest.

Di Gregorio se prý s lékařem setkal čtyřikrát, při poslední příležitosti jezdci do krve přidal 250 mililitrů glukózy. Tato praktika je podobně jako užívání ozonu zakázaná. Policie navíc zkoumá látky, které vezl třetí zadržený z Marseille do Bourg en Bresse, kde Di Gregorio při Tour pobýval.

Stáj Cofidis Di Gregoria již v úterý suspendovala a propustí ho, pokud se prokáže jeho vina. Vítěz etapy z loňského závodu Paříž-Nice ji popírá. "Všem, kdo mě podporují, můžu vzkázat, že se na sebe stále můžu podívat do zrcadla. Nikdy jsem nedopoval," řekl.

Jeho právník však již naznačil směr obhajoby. "Kde je hranice mezi fyzickou přípravou a dopingem? To budou muset odpovědět až experti," uvedl advokát Dominique Mattei.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články