Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ospalý chce využít poslední šanci na olympiádu

Ejlat (Izrael) - Svůj triumf z roku 2001 by na mistrovství Evropy v triatlonu rád zopakoval Filip Ospalý, který má poslední šanci zabojovat o účast na olympijských hrách. V elitní kategorii se v izraelském Ejlatu představí ještě Jan Čelůstka, Přemysl Švarc a Vendula Frintová, která obhajuje stříbrnou medaili. K nominaci na hry v Londýně mají zatím blízko Čelůstka a Švarc, ale případný úspěch Ospalého může situaci zamotat. Devítinásobný Triatlonista roku je rozhodnut o svou čtvrtou olympijskou účast zabojovat. Ženy závodí dnes, muži zítra.

Filip Ospalý
zdroj: ospaly.cz

"Budu do toho bušit, co to dá. Při závodě se může stát vše a v sobotu se vydám ze všech sil," prohlásil pětatřicetiletý závodník, jenž se v poslední době věnoval delším triatlonům, ale nyní svou přípravu zaměřil speciálně na ME na olympijských tratích. "Samozřejmě nejsem tak rychlý jako před jedenácti lety, ale zato jsem o jedenáct let zkušenější," uvedl Ospalý, jenž má vedle titulu z Karlových Varů ve sbírce ještě dvě evropská stříbra. Ani případné vítězství v Ejlatu mu však ke startu na olympiádě stačit nemusí.

Čelůstka na loňském šampionátu obsadil 14. místo a své maximum by rád vylepšil. V letošním roce ho čeká první ostrý start. "Tréninkové ukazatele svědčí o dobré připravenosti. Za cíl má skončit v první desítce," uvedl trenér a koordinátor českých reprezentantů Jiří Seidl v tiskové zprávě.

Už čtvrtý závod v sezoně absolvuje Švarc. "Stejně jako loni musel ME zařadit mezi další starty na závodech, které zajišťovaly zisk bodů do olympijské kvalifikace, bez kvalitního vyladění," konstatoval Seidl.

Frintová loni zazářila druhým místem, zbytek sezony jí ale pokazila únavová zlomenina. Před ME absolvovala o víkendu závod v Sydney, kde jela na tréninkovém kole a skončila na 55. místě.

Na startu bude chybět anglický obhájce prvenství Alistair Brownlee i jeho mladší bratr Jonathan, který skončil loni ve španělské Pontevedře druhý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články