Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baumrtová vybojovala další dvě zlata na mistrovství ČR v plavání

Chomutov - Simona Baumrtová, bronzová medailistka z nedávné Evropy, pořádně čeří vodu na domácím šampionátu v Chomutově. Ve čtvrtek vyhrála polohovou stovku v českém rekordu, včera získala další dva tituly a dnes vybojovala čtvrtou a pátou zlatou medaili. Přemožitelku dnes nenašla v závodě na 200 metrů motýlek ani na své oblíbené trati 50 metrů znak.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Rodačce z Chomutova Simoně Baumrtové domácí prostředí vysloveně prospívá. V pátečním finálovém závodě nejdříve jasně zvítězila v závodě na 200 metrů znak. Poté nastoupila k polohovému závodu na stejně dlouhé trati. Ani v tomto případě nedala soupeřkám šanci a v čase 2 minuty, 12 sekund a 74 setin si doplavala pro třetí zlatou medaili na zimním mistrovství České republiky.

"Je to můj osobní rekord, tak jsem hrozně ráda, že jsem ho zaplavala zrovna tady doma v Chomutově. Je škoda, že tady není Bára Závadová, nejlepší polohovkářka v České republice, která je teď na závodech v Americe a která by mě asi porazila. Dokázala bych se s ní ale víc vytáhnout. I tak jsem s časem spokojená," řekla šťastná Baumrtová.

Zlatá šňůra Baumrtové pokračovala i v sobotu

Právě na trati na 50 metrů znak získala Simona Baumrtová na letošním mistrovství Evropy bronzovou medaili. Roli favoritky potvrdila a doplavala si pro zlato. Svou všestranost následně doplnila v závodě na 200 metrů motýlek, ve kterém jasně zvítězila v čase 2 minuty, 13 sekund a 21 setin. 

Z šesti startů má Baumrtová zatím pět zlatých medailí. "Snažím se nesoustředit se hlavně na znak, i když ten má převahu v tréninku. Plavat jen jeden styl je ale hrozná otrava. Proto se snažíme i do těch polohovek. Jsem strašně ráda za motýlka, protože to je osobní rekord o čtyři vteřiny. Navíc jsem trochu nachlazená, takže je to super výkon," chválí své výsledky na domácím turnaji Baumrtová.

Je nám líto, video expirovalo.
Baumrtová opět vítězná
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články