Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Golfista Tintěra má na dosah účast v European Tour

Alicante/Cartagena - Lukáš Tintěra se stal prvním českým golfistou, který se probojoval do závěrečné kvalifikace prestižní profesionální série European Tour. Účast v šestikolové soutěži, která se bude hrát v závěru týdne ve španělské Gironě, si vybojoval díky 17. místu v druhé kvalifikační fázi na hřišti La Manga poblíž Cartageny. Jeho krajané Martin Příhoda a Jakub Kučera naopak náročným kvalifikačním sítem neprošli.

Tintěra ve Španělsku dokázal třikrát dostat pod par hřiště (73), jen v neděli jej pouze vyrovnal. Turnaj dnes zakončil výkonem 71 a polepšil si z 24. na 17. místo, o které se ale dělil s dalšími šesti golfisty. "Postoupil jsem do play-off sedmi hráčů o čtyři volná místa, kde jsem uspěl," popsal ČTK dramatický závěr čtvrtého kola šťastný golfista, který už ve středu bude trénovat na finálovém hřišti.

Pětadvacetiletý rodák ze Žiliny tak dostane možnost bojovat o třicet hráčských karet pro příští sezonu European Tour. Na ní ještě nikdy žádný český golfista pravidelně nehrál. Poslední kvalifikace o třicet míst začne v sobotu. Další čeští hráči Příhoda s Kučerou se vrátí ze Španělska s nepořízenou. Na souběžném kvalifikačním turnaji na hřišti La Manga skončili až v osmé desítce pořadí.

Na nejvyšší evropské profesionální scéně má v současné době český golf zastoupení pouze v Kláře Spilkové, kterou čeká závěrečný turnaj ročníku Ladies European Tour, kde má na dosah obhajobu plnohodnotné hrací karty pro další sezonu. Muži dosud nastupují pouze na okruzích, které patří do třetí kategorie, stálého hráče nemá český golf ani na "druholigové" Challenge Tour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články