Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čeští inline hokejisté přišli o body

Roccaraso (Itálie) - Čeští inline hokejisté přišli na mistrovství světa organizace FIRS v Itálii o dvoubodový zisk za výhru v pondělním utkání proti Kanadě (6:5). Důvodem je neoprávněný start kapitána týmu Martina Vozdeckého. Češi si tak připsali první body ve svém druhém utkání, ve kterém zdolali Německo 5:2. Po vyrovnaném prvním poločase český výběr dokázal svoji převahu vyjádřit i střelecky a nakonec jasně zvítězil.

Na loňském mistrovství světa v Berouně inkasoval Vozdecký ve vítězné bitvě o bronz proti Francii trest na pět minut a do konce utkání. Měl tak automaticky zastavenou činnost na nejbližší zápas. "Tato politováníhodná situace nastala kvůli našemu nesprávnému vyhodnocení důsledků Martinova trestu a také neupozorněním ze strany mezinárodní federace. Za vedení reprezentace se Martinovi, celému týmu, partnerům reprezentace a všem fanouškům za vzniklou situaci omlouváme," uvedl generální manažer týmu Martin Mecera.

Na pochybení české výpravy ale nakonec kuriózně nevydělá ani na hřišti poražená Kanada, neboť u jejího kapitána Jasona Allana došlo k naprosto stejnému prohřešku. Oba hráči shodou okolností ovlivnili vzájemný souboj zcela shodně - každý z nich vstřelil po gólu. "Stala se chyba, kterou nemůžeme okamžitě napravit, proto jsme společně s vedením týmu Kanady podali podnět mezinárodní federaci na úpravu řádů tak, aby se tato situace v budoucnosti neopakovala," konstatoval Mecera.

Podle pravidel FIRS budou dnes obě mužstva pokračovat v turnaji s nulovým bodovým ziskem a do tabulky se jim ze vzájemného souboje započítá skóre 0:1. Oba hokejisté mají navíc po výroku řídící komise zastavenou činnost pro nejbližší utkání na turnaji; Vozdecký nenastoupí proti Německu, Allan bude chybět v kanadské sestavě proti Švýcarům. "Jsme přesvědčeni, že reprezentační tým se se vzniklou situací vyrovná a dnes bude bojovat za svého kapitána na hřišti v utkání s Německem. Na našich medailových cílech se nic nemění," doplnil Mecera.

Je nám líto, video expirovalo.
Vozdecký nastoupil neoprávněně

Češi hráli proti Němcům trpělivě

Němci zahájili duel s jasnou taktikou, kdy byli hodně zatažení a v obraně čekali na brejky. To se jim také vyplatilo a šli do vedení, když z prakticky první vážnější střely prostřelil Bleyer gólmana Štůralu. O to těžší poté situace pro český tým byla, ale trpělivá hra přinesla ještě před přestávkou své ovoce - Šinágl našel v 16. minutě na brankovišti Balázse a ten vyrovnal.

Druhý poločas se hrálo téměř výhradně na německou branku a favorizovaný český tým dokázal svou převahu vyjádřit také střelecky. Tříbrankové vedení 4:1 zařídili svými trefami Šebek, Kafka a Šinágl. Němci se dočkali snížení až v poslední minutě, ale Cik stihl ještě upravit skóre na konečných 5:2. "Byl to velmi náročný zápas na trpělivost. Věděli jsme, že Němci budou zatažení, a i proto jsme potřebovali dát první branku, což jsme ale nedokázali. O to těžší to poté bylo, ovšem tým dokázal zůstat trpělivý, hrál svou hru, a to se mu vyplatilo," uvedl trenér Jiří Suhrada.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články