Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Na MS v in-line hokeji si zahraje i Rachůnek

Praha - Hokejový obránce Karel Rachůnek se představí na mistrovství světa v in-line hokeji pod hlavičkou IIHF, který se odehraje od 19. do 25. června v Pardubicích. Opora Jaroslavle, která v dresu české hokejové reprezentace získala na světovém šampionátu v Německu loni zlato a letos v Bratislavě bronz, definitivně přislíbila účast. Otevřený zůstává start hvězdy Edmontonu Aleše Hemského, jehož otec Petr národní tým in-line hokejistů trénuje.

Rachůnek hned po návratu z mistrovství světa v Bratislavě už minulý týden hrál in-line hokejovou extraligu za IHC Devils Zlín. "S hráčem jsem v pondělí hovořil, a i když jeho program je opravdu náročný, svou účast v týmu přislíbil," řekl webu šampionátu trenér Hemský. Rachůnek startoval na MS v in-line hokeji IIHF už v letech 2003 a 2008, hrál i na šampionátech organizace FIRS. Naposledy loni v Berouně dovedl český tým jako kapitán k bronzu a má titul z roku 2007 z Bilbaa.

Hemský v Edmontonu dohrál na začátku března a musel na operaci s pravým ramenem. Jeho rekonvalescence se odhadovala na čtyři až šest měsíců, přesto podle Petra Hemského není jeho účast úplně vyloučená. "Je možné, že by se k týmu připojil. Přiletí na konci května a uvidíme podle jeho aktuálního zdravotního stavu," prohlásil trenér.

Podle Hemského bude na MS startovat také nová akvizice hokejistů pražské Sparty Petr Tenkrát nebo kladenský obránce Vladimír Kameš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články