Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boxer Chládek vyhrál počtvrté ústeckou Velkou cenu

Ústí nad Labem - Nejlepší český amatérský boxer současnosti Zdeněk Chládek vyhrál počtvrté v kariéře Velkou cenu Ústí nad Labem. K triumfu ve 42. ročníku však nemusel absolvovat finálový zápas, jeho soupeř ve váhové kategorii do 64 kg Alexandr Besputin z Ruska totiž do ringu ze zdravotních důvodů nenastoupil.

Box
zdroj: ČTK

"Na jednu stranu mám radost, že mám titul z finále snadno, na druhou stranu přišlo 90 procent lidí do haly kvůli mně a strašně mě mrzí, že jsem nemohl boxovat," řekl Chládek.

Besputin do posledního zápasu nenastoupil proto, že si v semifinálové bitvě poranil rameno. "To se někdy stává," uvedl Chládek, jenž tak získal premiérově udělovanou cenu Bohumila Němečka, olympijského vítěze z roku 1960, který zemřel loni v květnu. Dvacetiletý boxer ale letošní úspěch neabsolvováním finálového zápasu neznehodnocoval. "Předešlé dva zápasy byly celkem dobré," řekl Chládek, jehož letos čeká mistrovství Evropy i světa. Více se soustředí na světový šampionát, který bude hlavní kvalifikační akcí na olympijské hry v Londýně 2012.

Z českého pohledu tak nejatraktivnější zápas odboxoval devatenáctiletý Miroslav Šerban, který v "šedesátce" prohrál s Francouzem Soulymanem Gissoknem těsně 0:1. Zápas rozhodl úder 30 sekund před koncem. "Je to můj první velký turnaj, takže jsem rád, že jsem byl ve finále. Na druhou stranu jsem ale hodně zklamaný, protože to bylo jen 0:1. Kdyby to bylo 5:0 a on byl o dvě třídy lepší, tak by to nebylo takové. Takhle vím, že jsem na něj měl. Byl jen o trošku lepší," řekl Šerban.

Třetím českým finálovým želízkem byl Vardan Besaljan, jenž v kategorii do 75 kg nestačil na Michajla Vesjaluje z Běloruska. Po dvou kolech to bylo 2:2, ale nakonec Besaljan prohrál 2:5. "V posledním kole jsem fyzicky odešel, z čehož jsem zklamaný. Mohl jsem vyhrát, ale nevyšlo to," řekl Besaljan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články