Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Emmons skončila ve finále SP pátá, kousek od bronzu

Mnichov - Olympijská vítězka Kateřina Emmons obsadila ve finále Světového poháru ve vzduchové pušce páté místo. Od stupňů vítězů ji dělilo jen šest desetin bodu. Zvítězila Němka Sonja Pfeilschifterová před krajankou Beate Gaussovou, která v základní části absolutním nástřelem 400 bodů vyrovnala světový rekord. České reprezentantce patřilo po základních 40 ranách s výkonem 397 bodů třetí místo, které však ve finále neudržela. Vedle obou německých střelkyň ji předstihly ještě Italka Eliana Nardelliová a Američanka Jamie Bayerleová, která vyhrála dodatečný rozstřel o třetí místo.

Emmons si vedla lépe než začátkem srpna, kdy v Mnichově na mistrovství světa o bod nepostoupila do finále a skončila devatenáctá. Bývalá světová šampionka, jež má za sebou mateřskou pauzu, se ve finále Světového poháru představila poprvé od roku 2007. Kvalifikovala se do něj díky březnovému vítězství v Sydney. V bavorské metropoli chybí její manžel Američan Matt Emmons, jenž v létě prodělal úspěšnou léčbu rakoviny.

V Mnichově se představí ještě dva čeští střelci. Ve středu čeká Lenku Maruškovou sportovní pistole a ve čtvrtek nastoupí Martin Strnad k soutěži v rychlopalné pistoli. Na poslední chvíli zrušili svou účast ve finále seriálu čínští střelci, kteří měli mít v Mnichově hned sedm zástupců. Tři z nich prý postihl zánět spojivek a ostatní bez nich podle prohlášení čínské střelecké asociace závodit nebudou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články