Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Srdce v hokeji

Produktivitu MS vede Aho před Kanem, nejlepším Čechem je Kubalík

Finský útočník Sebastian Aho vládne po skončení základních skupin kanadskému bodování mistrovství světa v Dánsku se 17 body za devět branek a osm asistencí. Stejný počet bodů za šest gólů a 11 přihrávek má na druhém místě americký hokejista Patrick Kane. Fin Teuvo Teräväinen ztrácí ze třetí pozice na vedoucí duo tři body, zaznamenal pět branek a devět asistencí.

Radost hokejistů Finska
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Z českých hokejistů je nejproduktivnější na 16. místě Dominik Kubalík, který nasbíral osm bodů za tři branky a pět přihrávek. Následuje na 22. pozici se sedmi body za čtyři góly a tři asistence Dmitrij Jaškin. První třicítku uzavírá s šesti body za tři trefy a stejný počet přihrávek Tomáš Hyka.

Pořadí střelců vede Aho o tři góly před Američany Patrickem Kanem a Camem Atkinsonem, Rusem Kirillem Kaprizovem a Švédem Rickardem Rakellem. Čeští útočníci David Pastrňák a Jaškin se dělí s čtyřmi brankami o deváté místo. Nahrávačům vládne Patrick Kane o dvě přihrávky před Slovákem Ladislavem Nagym a Teräväinenem.

V kanadském bodování obránců je první Američan Charlie McAvoy, který doplnil tým USA po vyřazení Bostonu v druhém kole play-off NHL a v pouhých třech duelech si připsal osm bodů za tři trefy a pět asistencí.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách má s 15 kladnými body Aho. Nejtrestanějším hráčem je s 27 minutami švýcarský útočník Sven Andrighetto.

Mezi brankáři má nejvyšší úspěšnost zákroků 95,40 procenta Fin Harri Säteri, který se také dělí s průměrem rovné jedné inkasované branky na zápas o prvenství se Švédem Andersem Nilssonem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články