Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jandač: S klukama z Bostonu vzrostla naše síla, jsou skvělí

David Pastrňák a David Krejčí. Dvě "čerstvé" ofenzivní posily v českých řadách vzaly do svých rukou osud duelu hokejistů na mistrovství světa proti Rusku. Pastrňák se na výhře nad úřadujícími olympijskými vítězi podílel dvěma trefami včetně vítězné a Krejčí se zaskvěl gólem a třemi asistencemi. A to i přesto, že teprve ráno před zápasem přiletěli do Dánska z Bostonu. "Rozhodli zápas, šli z letadla rovnou hrát, chtěli pomoct týmu. My jsme to nechávali na nich, o to větší respekt jim za to patří, jak odehráli utkání. Jsou to skvělí hráči, výborní kluci a pochopitelně s nimi síla vzrostla," řekl Jandač. Přímý přenos utkání s Běloruskem sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 19:45.

Josef Jandač v obklopení reprezentantů
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Pochvaloval si rozhodnutí zařadit k nim na levé křídlo Dmitrije Jaškina, který si připsal v utkání gól a asistenci. "Měli jsme dvě varianty, zvolili jsme tuhle a evidentně správně, takže to vyšlo. Takhle budou pokračovat," doplnil kouč.

I ve čtvrtém utkání na turnaji český tým jako první prohrával. "Zase jsme dostali rychlý gól, to nebyl úplně ideální start, ale potom z mého pohledu byla první třetina nejlepší, co jsme tu odehráli," prohlásil Jandač, jehož tým v úvodním dějství stav otočil a na turnaji vůbec poprvé po trefě Jaškina v 19. minutě vedl.

"Ve druhé jsme se dostávali pod tlak, protože jsme buď blbě prostřídali, nebo jsme nestačili vystřídat. Ve třetí se to hrálo víc z obrany na obou stranách. My jsme se do ničeho vážného nedostali a v prodloužení rozhodli. Jsme rádi, že máme extra bod," doplnil Jandač, jehož tým stejně jako v duelech se Slovenskem a se Švýcarskem získal po nerozhodném výsledku bod navíc.

Oproti minulému zápasu se Švýcarskem se český tým dokázal proti sborné vyvarovat vyloučením a šel pykat jen třikrát. "Je jasné, že jako proti Švýcarům nemůžeme hrát, toho si byli kluci vědomí a odstranilo se to. Proti mančaftu, který měl do té doby víc než šedesát procent úspěšnost přesilovky by to bylo smrtící," podotkl Jandač.

Utkání Česko - Rusko
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Tým ale podle něj stále dostává více branek, než by si přál. "Potřebujeme odstranit chyby v obraně, abychom dokázali hrát na menší počet obdržených branek. Dneska první lajna byla produktivní a dala nám šanci vyhrát. Ale takhle to nemusí být pořád," uvedl Jandač.

"Měli jsme i předchozí zápasy dobré. Nehráli jsme špatně ani proti Švédům a Slovákům, ale ve všech utkáních máme slabší chvilky. Dneska taky. Konečně jsme vedli, ale v obraně jsme nějaké chyby vyrobili," dodal Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články