Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Závody s hromadným startem na závěr šampionátu. Koukalová i Moravec mají na medaili

Hochfilzen (Rakousko) – Z českého pohledu velmi úspěšné mistrovství světa v biatlonu vrcholí. Gabriela Koukalová a Ondřej Moravec se postarali o čtyři české medaile a šampionát mohou útokem na stupně vítězů i ukončit. V neděli patří oba k favoritům závěrečných závodů s hromadným startem. Přímé přenosy nabídne ČT sport i web ctsport.cz. Ženy jedou v 11:30, muži ve 14:45.

Gabriela Koukalová na MS v Hochfilzenu
zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

Koukalová získala v Hochfilzenu kompletní medailovou sbírku. Stala se mistryní světa ve sprintu, poté si dojela pro bronz ve stíhačce a stříbro má z vytrvalostního závodu. Moravec v této disciplíně přišel v dramatickém závěru těsně o zlato.

Závod s hromadným startem Koukalová i Moravec umějí. Oba z něj mají medaili z olympijských her v Soči 2014 a Moravec navíc i z předloňského šampionátu v Kontiolahti. Koukalová v této sezoně nechyběla na stupních vítězů - dvakrát vyhrála a jednou byla třetí. Moravec dojel v prosinci čtvrtý v Novém Městě na Moravě a v Oslu 2013 dosáhl v hromadném závodu svého jediného vítězství ve Světovém poháru.

"Těším se moc. Udělám pro ten poslední start, co budu moct," řekla sedmadvacetiletá Koukalová po štafetě. Přála si návrat sluníčka.

Moravec rovněž prožívá skvělé mistrovství. Vedle stříbra dojel dvakrát pátý. "Můžu být totálně v klidu. Byl jsem v klidu už po pátých místech, ale neřekl jsem si v duchu: dobrý, dvě pátý místa stačí, medaili nechci. To je blbost. Jsem závoďák a medaili, pokud to jde, chci vždycky," řekl Moravec.

Do závodu žen na 12,5 km vyrazí mezi třiceti startujícími ještě Eva Puskarčíková. Muži poběží trať dlouhou 15 km a vedle Moravce se do závodu dostali také Michalové Krčmář a Šlesingr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články