Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Trenér Vítek: Nejlepší štafeta v sezoně, ale lyže nás tentokrát nepodržely

Hochfilzen – Česká štafeta biatlonistek po urputném boji skončila nakonec čtvrtá. Už to vypadalo, že se po poslední střelbě finišmanka Gabriela Koukalová bude držet za vítěznou Laurou Dahlmeierovou, z druhého a třetího místa se ale nakonec radovaly Ukrajinky a Francouzky. Podle trenéra žen Zdeňka Vítka za to tentokrát mohly hlavně lyže. "Nejely, jak nám jet měly," poznamenal. S výkonem svých svěřenkyň byl ale nadmíru spokojen.

Trenéři Ondřej Rybář a Zdeněk Vítek
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Trochu zklamání tam je. Rozjeté to bylo velice dobře. Vedle lyží to byla ještě každá dobitá rána," vypočítával Vítek příčiny "bramborové medaile". Těch ran bylo celkem šest.

Štafetu rozjížděla Jessica Jislová, pro kterou to byl na světovém šampionátu první závod, když nahradila Lucii Charvátovou, a poradila si s ním výborně - zastřílela čistě.

"Taktika nám vyšla, to jsem rád. Jessica to zvládla na výbornou - nulu na pět, nulu na pět. V tom posledním kole něco nachytala, ale s tím se dalo počítat. Svůj úkol splnila na jedničku, základ byl nedobíjet, na trestné kolo jsme jít nechtěli," řekl Vítek.

"Podmínky na střelnici jsem ani nevnímala, snažila jsem se to udělat co nejrychleji. Sníh byl strašně pomalej, bylo to těžký. To první kolo byla hrozná bitva na trati, divím se, že jsem přijela se dvěma hůlkama," uvedla Jislová.

Pak přišla na řadu Eva Puskarčíková, která dobíjela jednu a jednu. "Od začátku si to trochu hlídala, jela rychle až poslední kolo. Celou dobu jsem si říkal, jestli s ní něco není," uvedl Vítek.

"Jakžtakž to šlo, to dobíjení mě trochu mrzí. Ale minule to bylo daleko horší. Jessica to doběhla náramně. Na trati to bylo docela složité, na střelnici to tak složité nebylo," prohlásila Puskarčíková.

Na předání ji následně střídala Veronika Vítková s dobíjením dvakrát na ležce a dvakrát na stojce. "Od začátku se snažila něco najet, velice slušný výkon," hodnotil kouč Vítek.

Českou štafetu finišovala Gabriela Koukalová. "Tam není co dodat, je furt ve skvělé formě," doplnil Vítek.

"To byla nula na pět, nula na pět. Líp to tam asi udělat nešlo. Ležka i stojka naprosto bez problémů. V tom, v jakém přijela složení, byla stojka hodně těžká, protože věděla, že vedle sebe má střelkyně, které střílejí rychle či dobře. Gábina bojovala do poslední chvíle," řekl šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Sport
zdroj: ČT4

Vítek přesto přemítal nad tím, proč se nakonec české biatlonistky nemohly radovat z medaile. "Škoda, že to nevyšlo. Ukrajinka a Francouzka měly rychlejší lyže. Byl to dnes těžký sníh. Bohužel nám to chybělo do toho, abychom se dostali někam výš," řekl Vítek. I tak ale dál hledal pozitiva. "Byla to naše nejlepší štafeta v sezoně," dodal.

Koukalová má prý s finišem vždy problém. "Už mi prostě na ten poslední zrychlený úsek nezbyly síly. Snažila jsem se udržet na trati, ale lyže mě dnes vůbec nepodržely. Měla jsem pocit, že proti ostatním závodnicím ztrácím už pod kopcem. Není to ale jen o lyžích, i síly nestačily. Ale v závodech, kde člověk potřebuje podržet, jsou lyže důležitý," uvedla sedmadvacetiletá mistryně světa ze sprintu.

"Dneska se to bohužel nesešlo, dělala jsem, co jsem mohla. Byl to kousek, ale to je sport, tam hrajou roli i vteřiny. Jsem alespoň ráda za střelbu, skvělý," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Koukalová: Prostě už nezbyly síly, nepodržely mě ani lyže
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články