Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Moravec: Štafetu bych zvládl, ale mistrovství je dlouhé

Oslo – Český tým si v úterý poprvé před mistrovstvím světa vyzkoušel střelnici na Holmenkollenu. Tréninku se zúčastnili Michalové Krčmář a Šlesingr a také Ondřej Moravec. Finišman loňské zlaté štafety laboroval ve finální fázi přípravy s virózou a střevními potížemi, ale už se cítí lépe. Úvodní závod mistrovství světa přesto s největší pravděpodobností nepojede.

Ondřej Moravec
zdroj: ITAR-TASS autor: Yevgeny Tumashov

"Ten závod bych určitě zvládl, to vím stoprocentně. Spíše jde o to, co dál. Mistrovství je dlouhé a závodů je hodně, takže jsme se domluvili a necháme to až na ten sprint," uvedl Moravec.

Osvědčený finišman byl u všech velkých medailových úspěchů českého týmu: bronzu na MS v Novém Městě na Moravě 2013, stříbru na ZOH v Soči 2014 i titulu mistrů světa 2015 v Kontiolahti.

Trojnásobný medailista z loňského MS skoro dva týdny netrénoval. Přesto by rád navázal na své minulé úspěchy. Holmenkollen zná dobře, v roce 2013 tu triumfoval a vítězství v posledním kole závodu s hromadným startem uhájil dokonce i před Martinem Fourcadem. V cíli ho dekoroval sám norský král Harald V.

Složení smíšené štafety na mistrovství světa bude známé ve středečních odpoledních hodinách. Největšími kandidáty na uvolněnou pozici jsou Michal Krčmář, který letos prožívá nejvydařenější sezonu kariéry, a Jaroslav Soukup. Olympijský medailista se letos trápil a nominaci si vybojoval až na mistrovství Evropy, kde si o uplynulém víkendu vyjel stříbro v závodu s hromadným startem. Závod je na programu ve čtvrtek od 15:30. Přímý přenos startuje na ČT sport a našem webu už o půl hodiny dříve.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články