Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Radost i dojetí. Jen těžko hledám slova, řekl šťastný Šlesingr

Kontiolahti (Finsko) – Všichni členové smíšené štafety už medaili z velké akce mají. Pro všechny to ale byla přece jen premiéra. Zlato se jim na krku houpe poprvé. Michal Šlesingr toho má ve svých 32 letech už hodně za sebou, na světovém šampionátu v roce 2007 získal v individuálních závodech stříbro a bronz, přesto ho tohle vítězství dojalo. A i ostatní Veronika Vítková, Gabriela Soukalová a finišman Ondřej Moravec byli z nejcennějšího kovu a skvělého výkonu nadšeni.

Michal Šlesingr s Veronikou Vítkovou
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA

"Ještě že tu trochu fouká a už mi to ofoukalo a osušilo oči. Hned po svém dojezdu jsem říkal, že pokud bychom vyhráli, chvíli bych těžko hledal slova. A opravdu je těžko hledám," řekl Šlesingr.

Česká smíšená štafeta v Kontiolahti zkompletovala svou medailovou sbírku z velkých akcí. Na předloňském domácím MS v Novém Městě na Moravě brala bronz a vloni na olympijských hrách v Soči stříbro. Šlesingr ale byl až u dnešního zlata.

"Prostě jsem čekal, až budou příhodné podmínky na to zlato. A vyplatilo se mi počkat, co?" smál se v rozhovoru pro iDnes.cz. "Je to úžasné. Je to okamžik, kdy bych si chtěl vzpomenout i na pár lidí, co už u toho nejsou. Nedávno jsem psal na svém blogu, že těch frajerů, co mi drží palce nahoře, už mám docela dost a o víc bych nestál. Člověka to mrzí, že už s nimi nemůže tu radost sdílet. Na druhou stranu si mohu říci, že by na mě byli pyšní," dodal.

Ondřej Rybář:

"Už je jasné, že odsud budeme odjíždět se vztyčenou hlavou. Uvidíme, co přinesou další závody. Máme totiž závodníky, kteří se budou chtít prát o nejvyšší příčky."

Nadšený ze zlata byl i Moravec. "Hned v cíli mě napadlo, jestli je zlato z mistrovství světa, které máme vlastně každý rok, lepší než stříbro z olympiády, která se koná jednou za čtyři roky. A řekl bych, že jo," citoval server sport.cz Moravce.

"Má to vzestupnou tendenci. Začali jsme bronzem v Novém Městě na Moravě, na olympiádě jsme vybojovali stříbro a teď máme zlato. Je to super," zářila Vítková, která štafetu výborně rozběhla.

Velkou radost měl i šéftrenér Ondřej Rybář. "Vyhrát mistrovství světa je po olympiádě dalším vrcholem," pochvaloval si Rybář. Češi si podle něj zlato zasloužili. "Když chce někdo vyhrát mistrovství světa, musí to dokázat i mimo střelnici na trati. Dneska jsme se s tím poprali střelecky i běžecky. Nějaká dobíjení tam byla, ale výsledek mluví za vše," liboval si Rybář.

Veronika Vítková: "Po stříbru z olympiády je to druhý největší úspěch."

Gabriela Soukalová: "To, že nám to vyšlo právě na šampionátu na nejvyšší pozici, je nad očekávání. Těžko se hledají slova."

Michal Šlesingr: "Pro mě je to konečně velká společná medaile z velké akce. Radost ze štafety je několikanásobně větší."

Ondřej Moravec: "Dneska jsem si to užil asi nejvíce, co jsem kdy zažil. Snem asi každého závodníka je jet do rovinky s vlajkou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články