Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bolt byl i přes nejlepší čas roku nespokojen, před MS se chce zlepšit

Paříž – Vyhrál, překonal rekord mítinku a posunul se do čela letošních světových tabulek. Přesto byl jamajský sprinter Usain Bolt po dvoustovce na sobotním mítinku Diamantové ligy v Paříži nespokojen. Před mistrovstvím světa v Moskvě, které začně přibližně za měsíc, ho prý čeká ještě hodně práce.

Usain Bolt
zdroj: Getty Images autor: Paolo Bruno

"Zaprvé myslím, že jsem měl rychleji vyběhnout zatáčku. Do rovinky jsem nešel tak dobře, jak umím. Prvních padesát metrů po startu bylo dobrých, ale posledních padesát metrů z nějakého důvodu nebylo nic moc. Musím zjistit, proč se to nepovedlo, a zapracovat na tom," uvedl Bolt, jenž časem 19,73 sekundy odsunul o jednu setinu z čela letošních tabulek Američana Tysona Gaye. Zároveň překonal rekord mítinku, který držel už od roku 1990 legendární Michael Johnson výkonem 20,01.

Krajana Warrena Weira, který doběhl druhý, porazil Bolt o 19 setin. Přesto si dal za své vystoupení na desetibodové stupnici jen známku sedm. "V posledních třiceti metrech jsem ne zvadl, ale moje technika nebyla ideální," prohlásil šestinásobný olympijský vítěz a světový rekordman.

I když na stovce v červnu v Římě utrpěl porážku od Američana Justina Gatlina a v tabulkách je s časem 9,94 až čtvrtým nejrychlejším sprinterem sezony, zasmál se zmínce o tom, že už má možná to nejlepší za sebou.

"Prohrál jsem jednu stovku a lidi z toho nadělají. Se mnou to nic nedělá. Musím jen dál trénovat. Jsem závodník pro velké akce. Nemám obavy," řekl směrem k šampionátu v Moskvě, kde bude obhajovat titul na dvoustovce a ve štafetě a usilovat o návrat na trůn v běhu na 100 metrů. Předloni v Tegu o něj přišel po diskvalifikaci za předčasný start.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články