Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tyčkaři se ohlédli za Londýnem, neúspěch neberou tragicky

Praha - Jiřina Ptáčníková a Jan Kudlička neprošli na světovém šampionátu v Londýně ve skoku o tyči do finále z kvalifikace, ale přesto budou vzpomínat na MS pozitivně. "Hlavně na tu atmosféru," vysvětluje Ptáčníková. "Už když jsme přišli na stadion a diváci nás vítali, tak se nám zalily oči. Byli skvělí." Kudlička to jen potvrdil s tím, že taková atmosféra tu byla i při olympiádě.

Jan Kudlička
zdroj: AP autor: Marko Drobnjakovic

A jak se Kudlička dívá na svůj rychlý konec už v kvalifikaci, což se mu nestalo od roku 2009? “Věřím, že tenhle moment by mě mohl nakonec posunout někam dál. Je tam moc detailů, na které jsme se zaměřovali v tréninku. Teď se zkusíme zaměřit na jiné a uvidíme. Ještě to musíme zanalyzovat a na to bude čas po sezoně,“ převádí i nepříjemné události do pozitivní roviny.

I připomínku problémů se "šuplíky", do nichž se zasunuje tyč před skokem, nebral jako velkou komplikaci. "Byly nad úrovní rozběhu a mají být v jedné rovině, ale bylo to pro všechny stejné. Větší problémy než já s nimi měl Michal Balner."

Kudlička se za nic neschovával a jasně řekl: "Bylo to špatné. Je ale pravda, že se sešla spousta maličkostí, které to ovlivnily. Šuplík, pak se zrovna běžel steaple, takže jsem se nemohli proběhnout, ale bylo to pro všechny stejné."

Je nám líto, video expirovalo.
Tyčkaři Kudlička a Ptáčníková hovoří o MS v Londýně

I Ptáčníková zůstala v klidu. "Po výpadku, který jsem měla v zimě, pro mě byl úspěch už účast na šampionátu," vysvětlovala. "Bojovala jsem, ale chyběl mi trénink a to se projevilo právě v té kvalifikaci," dodala.

A na co měla na šampionátu čas, kromě svého závodu. "Odjížděla jsem dříve, ale Barču Špotákovou jsem viděla. To jsem si nemohla nechat ujít. Byl to krásný závod, emoce. Na víc nebyl čas," vzpomínala.

Teď ještě dokončí sezonu a věří, že zůstane zdravá. A pak už se těší na přípravu na halovou sezonu. "Ty poslední dvě mi tělo nedovolilo absolvovat, takže teď se opravdu těším a věřím, že to vyjde."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články