Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kopecký vyhrál první erzetu s hubeným náskokem před Pechem

Zlín - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vstoupil nejlépe do Barum rallye Zlín. Už jistý český šampion, pětinásobný vítěz soutěže a obhájce prvenství z loňského roku opanoval noční městskou rychlostní zkoušku a druhého Václava Pecha porazil o čtyři sekundy. Třetí je Rus Alexej Lukjaňuk, který v minulém ročníku bojoval s Kopeckým až do posledního měřeného testu o vítězství.

Jan Kopecký se svým spolujezdcem Pavlem Dreslerem
zdroj: ČTK autor: Omelka Josef

"Městská erzeta je vždy ošemetná, zejména první kolo. Na silnici může být nějaký olej, takže se musíte pozorně dívat a jet opatrně," řekl Kopecký, jenž 9,51 km dlouhou trať absolvoval za 7:03 minuty. "Nevím, jaký čas zajeli další kluci, ale neřekl bych, že jsem spokojený. Vždy to může být lepší," uvedl pětatřicetiletý jezdec.

Barum rallye dnes pokračuje osmi rychlostními zkouškami, cíl první etapy je naplánován kolem 21. hodiny.

Barum rallye Zlín, závod seriálu mistrovství Evropy a mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkoušce:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 7:03,0, 2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -4,1, 3. Lukjaňuk, Arnautov (Rus./Ford Fiesta R5) -4,6, 4. T. Kostka, Kučera (Škoda Fabia R5) -5,0, 5. Kajetanowicz, Baran (Pol./Ford Fiesta R5) -9,8, 6. Kresta, Starý (Škoda Fabia R5) -10,3, 7. Valoušek, Havelková (Škoda Fabia R5) -10,7, 8. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia R5) -10,8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články